Reirs: Tiesa pagarinājusi apcietinājumu divām VID kukuļošanas lietā iesaistītām personām

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

Tiesa trešdien uz diviem mēnešiem pagarinājusi apcietinājumu divām personām, kuras jūnija vidū tika apcietinātas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) 65 000 eiro kukuļošanas mēģinājuma lietā, trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV). 

Ministrs atkārtoti pārmeta VID, ka par noziedzīgiem nodarījumiem dienestā sabiedrībai netiek sniegta informācija. 

"Šodienas tiesas lēmums liecina, ka VID Iekšējās drošības pārvalde paveikusi labu darbu un tiesa pierādījumus atzinusi par pietiekamiem, lai šīs personas paturētu apcietinājumā, tomēr VID par to neinformē sabiedrību," sacīja Reirs. 

Tāpat ministrs uzsvēra, ka pat pēc viņa aicinājuma informēt sabiedrību, VID publiskoja informāciju tikai par disciplinārlietām, savukārt par 31 kriminālprocesu, kas sākti pret VID darbiniekiem, informācijas nav. 

Jau ziņots, ka VID Iekšējās drošības pārvalde jūnijā aizturēja organizētu personu grupu, kas pieprasīja kukuli 65 000 eiro apmērā ar mērķi to nodot VID amatpersonai. 

VID aģentūru LETA informēja, ka minētā summa prasīta ar mērķi panākt, lai VID amatpersona, izmantojot dienesta stāvokli, nodrošinātu padziļinātu un tendēti nelabvēlīgu pārbaužu veikšanu attiecībā pret konkrētiem uzņēmumiem.

Par aizdomās turētajām atzītas divas bijušās VID amatpersonas, kā arī viena esošā VID amatpersona. 

Kopumā izmeklēšanas laikā piecām noziedzīgajā nodarījumā iesaistītajām personām piemērots aizdomās turētā statuss, bet divām no aizdomās turētajām personām tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu saistītu drošības līdzekli - apcietinājumu.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka kukuļošanas mēģinājums esot saistīts ar tehniskā sāls iepirkumu autoceļu uzturēšanai un aizturētās grupas centrā ir ilggadējs VID darbinieks Sandis Ozoliņš, kurš tagad strādā Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu