VK: Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikums nelikumīgi izmaksājis darbiniekiem prēmijas (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nauda. Ilustratīvs foto.
Nauda. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikums, nelikumīgi rīkojoties ar valsts budžeta līdzekļiem, izmaksājis darbiniekiem prēmijas 1303 eiro apmērā, revīzijā par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) 2019.gada pārskata sagatavošanas pareizību secinājusi Valsts kontrole.

Valsts kontrolē uzsver, ka prēmijas izmaksātas, neskatoties uz to, ka 2019.gadā nav veikts darbinieku darbības un tās rezultātu novērtējums, kas ir pamatojums un priekšnoteikums prēmijas izmaksai.

Tiek skaidrots, ka revīzijas laikā par 2019.gada pārskata sagatavošanas pareizību revidenti tehnikumā konstatēja, ka direktors izdevis rīkojumu par prēmijas piešķiršanu septiņiem darbiniekiem 1303 eiro apmērā, lai gan nav veikts darbinieku darbības un tās rezultātu novērtējums, kas atbilstoši Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumam ir pamatojums un priekšnoteikums prēmijas izmaksai.

Valsts kontrole jau finanšu revīzijā "Par Izglītības un zinātnes ministrijas 2018.gada pārskata sagatavošanas pareizību" esot konstatējusi, ka Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumā tika izmaksātas prēmijas 6284 eiro apmērā, lai gan 2018.gadā netika veikts darbinieku darbības un tās rezultātu novērtējums, kā rezultātā IZM tika sniegts ieteikums - izvērtēt konstatētās neatbilstības Priekuļu tehnikumā un veikt nepieciešamos pasākumus, lai turpmāk nodrošinātu prēmiju piešķiršanu iestādes vadītājam un darbiniekiem atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Pamatojoties uz Valsts kontroles iesniegumu, par konstatēto pārkāpumu tika veikta resoriskā pārbaude

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirknī.

Tāpat Valsts kontrole atklājusi, ka Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikumā izrakstīti rēķini un saņemta nomas maksa vismaz 536 eiro apmērā par tam nepiederošiem īpašumiem.

Vienlaikus tehnikumā nav veikta inventarizācija mācību programmas "Kokkopis - arborists" īstenošanai paredzētajam materiālajām vērtībām, kā arī materiālās vērtības bez dokumentāra pamatojuma ir pārvietotas uz Latvijas Lauksaimniecības universitātes kapitālsabiedrību SIA "Bulduru Dārzkopības vidusskola", atklāj Valsts kontroles veiktais pārskats.

Revidenti esot veikuši uzskaitē esošo materiālo vērtību izlases veida inventarizāciju, un pārbaudes laikā konstatēts, ka materiālās vērtības bez dokumentāra pamatojuma ir pārvietotas uz Bulduru Dārzkopības vidusskolu un tehnikumā nav veikta to inventarizācija. Par konstatēto pārkāpumu pēc Valsts kontroles iesnieguma uzsākta resoriskā pārbaude Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Cēsu iecirknī.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu