Topošajā jaunajā Jēkabpils novadā ietilpstošās pašvaldības veidos vienotu Finanšu komisiju

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps piedalās partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" kongresā, kurā partija prezentē savu piedāvājumu pašvaldību vēlēšanām.
Jēkabpils domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Kraps piedalās partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" kongresā, kurā partija prezentē savu piedāvājumu pašvaldību vēlēšanām. Foto: Edijs Pālens/LETA

Topošajā jaunajā Jēkabpils novadā ietilpstošās pašvaldības veidos vienotu Finanšu komisiju, šodien pēc tikšanās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvjiem, paziņoja Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (GKML).

Reģionālās vizītes laikā VARAM ministra padomnieks pašvaldību un reģionālās attīstības jautājumos Madars Lasmanis un valsts sekretāra vietniece reģionālās attīstības jautājumos Ilze Oša tikās ar Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Krapu (GKML), vietnieci Kristīni Ozolu (Vl-TB/LNNK), finanšu ministra padomnieku Leonīdu Salceviču (JRP), izpilddirektoru Guntaru Goguli, kā arī pašvaldību reformas rezultātā apvienotā Jēkabpils novada veidojošo pašvaldību - Jēkabpils, Krustpils, Salas, Viesītes, Aknīstes- domes priekšsēdētājiem, lai apspriestu turpmāk veicamos pasākumus jaunveidojamā novada darbības sākšanai pēc Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma stāšanās spēkā. 

Pēc Jēkabpils pilsētas pašvaldības paustā, klātienē tika pārrunāti jautājumi par jaunu dokumentu izstrādi jaunveidojamā novada darbības uzsākšanai, turpināšanai un nepārtrauktības nodrošināšanai, pašvaldībām pieejamo finansējumu investīcijām Covid-19 seku mazināšanai un uzņēmējdarbības veicināšanai, kā arī investīciju programmu autoceļu sakārtošanai reģionā.

Pēc tikšanās preses konferencē ar vietējo mediju pārstāvjiem domes priekšsēdētājs Kraps norādīja, ka pēc Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma stāšanās spēkā jaunajā Jēkabpils novadā kopējais iedzīvotāju skaits pārsniegs 41 000. Viņš uzsvēra, ka arī pēc reformas prioritāte paliks nemainīga, proti, nodrošināt iedzīvotāju labklājību.

"Lai arī turpmāk varētu nodrošināt nepārtrauktu pakalpojumu sniegšanu iedzīvotajiem, plānoju jau nākamnedēļ sastādīt darba plānu tālākajai rīcībai un savstarpējās sadarbības nodrošināšanai. Pēc šodienas sarunas ar novadu vadītājiem, veiksim atbilstošas aktivitātes, lai varam nodrošināt apvienoto novadu Finanšu komisijas izveidi, operatīvu darbu un kopīgi lemt par teritorijai būtiskiem ne tikai attīstības, bet arī administratīviem jautājumiem," skaidroja Kraps. 

Lai labāk iepazītos ar situāciju jaunveidojamajā novadā, uzzinātu par iedzīvotāju vajadzībām un veicinātu savstarpējo komunikāciju starp pašvaldībām, Kraps tuvākajā laikā plāno apmeklēt apkārtējo novadu domes sēdes un iepazīties ar dienas kārtības aktuālajiem jautājumiem.

Pēc preses konferences domes vadība ar VARAM pārstāvjiem apmeklēja Krustpils pili, Jēkabpils multifunkcionālo sporta halli un Jēkabpils Tautas namu.

Kā vēstīts, tad saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu jauno Jēkabpils novadu veido 25 teritoriālās vienības ar administratīvo centru Jēkabpils valstspilsētu, apvienojot līdzšinējo Jēkabpils pilsētu un Aknīstes, Jēkabpils, Krustpils, Salas un Viesītes novadus. 

Iedzīvotāju skaita ziņā Jēkabpils novads būs 11.lielākā pašvaldība, kurā dzīvos 41 200 iedzīvotāju, tās kopējais budžets būs 68 miljoni eiro. Jēkabpils novads ierindosies astotajā vietā visu pašvaldību kopvērtējumā, bet novadu griezumā, neskaitot valstspilsētas, - trešajā vietā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu