Biķernieku Motorsporta festivāls pulcēs ap 140 dalībnieku

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Toms Paipals

2020. gada rallijkrosa sezona tiks atklāta neierasti vēlu – jūlijā, pirmajā sacensību posmā tiksimies šajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē. Pirmais autosporta notikums Latvijā, kuru vēros skatītāji un līdzjutēji skaitā līdz 1000. Sacensības pulcēs ap 140 dalībnieku, kuri cits ar citu konkurēs trīs čempionātos, 13 ieskaites grupās. 

Latvijas rallijkrosa čempionāta pirmais posms norisināsies sacensību pirmajā dienā, sestdien, bet NEZ Baltijas rallijkrosa čempionāta un Lietuvas rallijkrosa čempionāta posms svētdien. Kuplais pieteikumu skaits liecina, ka dalībniekus gaida veselīga konkurence un spraigas cīņas – atslābt nebūs iespējams. Sacensībās uz starta redzēsim labi pazīstamus pašmāju sportistus, kā arī tādus, kuri Latvijas vārdu nes pasaules mērogā. 

Foto: Toms Paipals

Jānis Bergs, rallijkrosa sacensību rīkotājs: “Beidzot ir pienācis brīdis, kad varam bez vilcināšanās teikt – liekam pēdējos punktus uz “i” un tiekamies trasē! Kaut sezonu iesāksim vēlāk, esam nodrošinājuši dalībniekiem pilnvērtīgu sacensību kalendāru. Esam ļoti apmierināti ar šī brīža pirmā posma dalībnieku sastāvu, redzēsim gan pašmāju rallijkrosa braucējus, gan sportistus no citām Ziemeļeiropas valstīm – konkurence ir sīva un cīņas būs asas. Sacensību pirmo dienu, ierobežojumu dēļ, pavadīsim bez skatītājiem, bet vēlamies aicināt apmeklēt festivālu svētdienā, 5. jūlijā, iegādājoties ieejas biļetes iepriekšpārdošanā, jo norises vietā to izdarīt nevarēs! Novēlu visiem jaudīgu piekto, jubilejas sezonu!”

Foto: Toms Paipals

Šī gada pirmais posms atnesis arī jaunus pienākumus un neierastu norises formātu sacensību rīkotājam. Rallycross.lv komanda ir strādājusi, lai veiksmīgi ievērotu valstī noteiktos ierobežojumus, kā arī nodrošinātu to izpildi sacensību laikā. 

Foto: Toms Paipals

Linda Medne, Latvijas Automobiļu federācijas ģenerālsekretāre: “Katru gadu jaunā autosporta sezona tiek gaidīta ar nepacietību. Nedēļas nogalē norisināsies Biķernieku Motorsporta festivāls, pirmais lielais autosporta notikums 2020. gadā, kurā sacensības klātienē varēs vērot arī skatītāji un līdzjutēji. Esmu pārliecināta, ka, tāpat kā citi rīkotāji, arī rallijkrosa ir profesionāļi un sacensības tiks organizētas augstākajā līmenī, ievērojot visas noteiktās prasības, kuras saistītas ar šī brīža situāciju pasaulē. Ne tikai sacensību rīkotāji, bet arī federācija iesaistās, lai spētu nodrošināt, ka dalībnieki un līdzjutēji jūtas droši!  Aicinām būt atbildīgiem, ievērot rīkotāja norādījumus, atrodoties sacensību norises vietā.”

Foto: Toms Paipals
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu