Mūžībā devies "Jūras pērles" izklaides šovu programmu veidotājs Marks Gurmans

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: скриншот видео

27. jūnijā 83 gadu vecumā pēc ilgas slimības mūžībā devies bijušais baleta raksturdeju solists, restorānu "Jūras pērle" un "Cabourg" izklaides šovu programmu veidotājs Marks Gurmans, informē piederīgie. 

1958. gadā Marks Gurmans beidza Rīgas horeogrāfijas skolu un tika pieņemts Rīgas Operas un Baleta trupā, kur darbojās līdz pat 1978. gadam.

Paralēli apliecināja sevi arī kā horeogrāfs.

1969. gadā restorānā "Jūras pērle" Marks Gurmans izveido pirmo varietē šovu PSRS. Vēlāk par populāriem programmas dalībniekiem kļuva Boriss Moisejevs un Laima Vaikule. 

Deju solistiem maksāja par uzstāšanos 11-14 rubļus, tas bija vairāk nekā, piemēram, Operas un baleta teātrī, kur maksāja astoņus deviņus rubļus.

Vietas restorānā un bārā vienmēr tika izpārdotas zibenīgi. Pēc rezervācijas biļetēm vajadzēja stāvēt rindā, taču nopirkt tās laimējās vien nedaudziem. Zāles pārzinim jau laikus bija piegādāts Jūrmalas Tirdzniecības pārvaldes veidots rezervāciju saraksts, kam pieskaitīti restorāna darbinieku draugiem un paziņām rezervētie galdiņi – par to zāles pārzinim bija jāmaksā desmit rubļu. Iekļūt gribētājiem bija jārēķinās arī ar “dreskodu” – bez kaklasaites uz vakara programmu neielaida. “Jūras pērle” bija prestiža vieta, taču tur vairāk pulcējās funkcionāri un “naudas publika”.

Video: "Jūras pērle" piecdesmitajos gados (krievu val.).

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu