"Twitter" lietotāji spriež, kā policistiem vajadzēja rīkoties, aizturot kailo sievieti ar nazi (18)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Trešdien Rīgas pašvaldības policijas darbinieki aizturēja kailu sievieti ar nazi rokās. Sieviete bija notraipījusies ar asinīm. Nu "Twitter" lietotāji spriež, vai, aizturot sievieti, netika lietots pārmērīgs spēks.

TVNET jau rakstīja, ka Rīgā, 11.novembra krastmalā, trešdien aizturēta kaila sieviete ar nazi.

Kā redzams kāda "Facebook" lietotāja publicētajā video, kas pašlaik vairs nav pieejams, sieviete sākotnēji ir uz ceļiem, rokās viņai ir nazis. Sieviete nazi noliek uz bruģa, un pašvaldības policists to aizsper malā. 

Pēc tam kailā sieviete tiek noguldīta uz zemes.

Policija skaidro notikuma apstākļus.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam TVNET pastāstīja, ka, patrulējot Vecrīgā, trešdien neilgi pēc pulksten 11.00 Rīgas pašvaldības policijas darbinieki uz ielas pamanīja kādu kailu, asinīm notraipījušos sievieti, kurai rokās bija nazis.

Sieviete tika aizturēta un nodota mediķiem. Tika noskaidrots, ka pirms tam sieviete bijusi kādā Vecrīgas dzīvoklī kopā ar kādu vīrieti.

Ierodoties attiecīgajā dzīvoklī, kārtības sargi sastapa vīrieti, kuram arī bija acīm redzami ievainojumi. Arī vīrietis nodots mediķu aprūpē.

Informācija par notikušo nodota Valsts policijai. Šobrīd Valsts policija strādā notikuma vietā un turpina skaidrot notikušā apstākļus.

Savukārt Valsts policijā portālam TVNET norādīja, ka dzīvoklī, kur Valsts policija veica operatīvos izmeklēšanas pasākumus, tika atrastas, iespējams, narkotiskas vielas, kurām ir nozīmēta ekspertīze – ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253. panta par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu.

Policija šobrīd turpina strādāt un skaidrot precīzus notikušā apstākļus.

Rīgas pašvaldības policijas pārstāvis Toms Sadovskis portālam TVNET skaidroja, ka vērtējot policijas rīcību, ir jāskatās uz faktiskajiem apstākļiem, policists nedrīkst rīkoties emociju vadīts.

Tajā brīdī zināmā informācija bija šāda: pa ielu staigā kaila asinīm notraipīta sieviete, kurai rokās ir paliels nazis. Brīdī, kad policists ieradās notikuma vietā un deva rīkojumu nazi nomest, sieviete atteicās to darīt. Nazi no rokām viņa izlaida tikai pēc vairākkārtējiem brīdinājumiem, viņš norādīja,

Šādā situācijā policista uzdevums ir ne tikai aizturēt personu un pasargāt apkartējos, bet arī rūpēties par to, lai arī pati persona neciestu. Tieši tādēļ noguldīšana uz zemes ir efektīvākais veids, kā izpildīt visas prasības vienlaikus – cilvēks guļus stāvoklī ne tikai nav bīstams apkārtējiem, bet arī sev neko nevar nodarīt.

Saslēdzot rokudzelžos, pārkāpēji vienmēr tiek pieturēti pie zemes, taču pēc rokudzelžu uzlikšanas pieturēšana vairs nav nepieciešama. Tieši tā tas noritēja arī šajā gadījumā – pēc saslēgšanas rokudzelžos sieviete tika atlaista, bet vēlāk policisti palīdzēja viņai piecelties, lai aizvestu līdz operatīvajam transportlīdzeklim.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu