Iepazīsties - trešais bīstamākais krustojums Latvijā atrodas uz Liepājas šosejas (11)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Lielākā daļa autobraucēju Latvijā kaut reizi lietojuši Liepājas šoseju jeb autoceļu A9, zina vietu, kur tas krustojas ar ceļu Jelgava - Tukums. Kā izrādās, tas ir trešais bīstamākais krustojums Latvijā.

Kā norāda raidījuma Zebra vadītājs Pauls Timrots, šis krustojums pamatoti ir starp pašiem bīstamākajiem, jo pēdējo pāris gadu laikā šeit ir divi bojāgājušie un deviņi cietušie, kas tik mazai valstij kā Latvija vienam brauktuvju krustošanās punktam ir daudz. Piedevām, šajā krustojumā 1998. gadā dzīvību zaudēja arī režisors Pēteris Pētersons.

Lai gan gadu laikā šajā krustojumā ir veiktas izmaiņas, ir saliktas labi redzamas STOP zīmes, savilktas līnijas, sabūvētas saliņas, nekas būtiski nemainās - aizvien ik pa laikam kāds brauc un tā arī iebrauc krustojumā

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Timrots uzskata, ka šis krustojums skaidri parāda, ko redz autovadītāji. Porti, braucot no Tukuma puses kādus 20 kilometrus (līdzīgi arī no Jelgavas puses) ir smuks, taisns plats ceļš, pie kura visiem jāapstājas, jo tas ir galvenais. Pie Liepājas šosejas šī ceļa statuss mainās, un krūmu aizsegā jebkurā brīdī var iznirt lielāki un mazāki transportlīdzekļi, kam ir priekšroka. 

Foto: Ekrānuzņēmums no video

"Šis krustojums ir labs piemērs, ka ne jau zīmēs slēpjas ceļa būtība un sapratne. Ceļš ir tas, kas tevi ved. Visa tā ainava, kas liecina par to, kas būs, kas tev draud, kas tu esi. Šeit vispār nekas neliecina, ka no kreisās puses varētu kāds uzbrukt, ka var būt kāds apdraudējums, ka kaut kas izbrauks no krūmiem. Tu brauc pa lielu ceļu, abās puses zaļumi, taisni izcirsta stiga, tu redzi tālu uz priekšu, kur tev būs jābrauc. Un kas tev liek domāt, ka no krūmiem virsū uzbrauks fūre? Tā STOP zīme? Diez vai. Tas ir tāds sīkums tajā ainavā," retoriski jautā Pauls Timrots.

Kādi ir iespējamie risinājumi, lai mainītu situāciju, kurā daudzi autovadītāji vienkārši nejūt loģiku un tādēļ iekuļas nepatikšanās, skaties raidījuma Zebra sižetā.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu