Ar trim MXGP posmiem Latvijā pēc kārtas atsākas pasaules čempionāts motokrosā

CopyDraugiem X Whatsapp
MXGP klases motokrosa sacensības Ķegumā. Ilustratīvs attēls
MXGP klases motokrosa sacensības Ķegumā. Ilustratīvs attēls Foto: Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Pēc četru mēnešu pauzes tiks atsāktas sacīkstes FIM Pasaules čempionāta motokrosā ietvaros. Kas jo īpaši svarīgi - starts tiks dots tepat Latvijā, kur norisināsies veseli trīs posmi - MXGP of Latvia, MXGP of Riga un MXGP of Kegums.

Par to TVNET informēja MXGP of Latvia preses sekretāre Nikola Serģe.

Ilgajā pārtraukumā Infront Moto Racing kopā ar Starptautisko motociklu federāciju (FIM), nacionālajām federācijām un organizatoriem ir vadījuši sarunas un diskusijas par potenciālo sacensību norisi, iesaistot arī valdību, lai apzinātu labāko veidu, kā droši atsākt pasaules čempionāta motokrosā sacensību seriālu. Galvenais mērķis ir bijis saglabāt pēc iespējas neskartāku sacensību kalendāra struktūru, utilizējot dīkstāvē nonākušo darbaspēku.

Lai gan situācija saistībā ar Covid-19 krīzi joprojām ir neskaidra, motosporta sabiedrība beidzot ir ieraudzījusi gaismu tuneļa galā. Pēc šodien izziņotā atjaunotā kalendāra publicēšanas gaidāmi trīs ļoti intensīvi mēneši, kuru laikā visas čempionātā startējošās motociklu klases centīsies atgūt pandēmijas laikā iekavēto.

2020. gada sezona atsāksies Ķegumā ar MXGP of Latvia, MXGP of Riga un MXGP of Kegums. Pirmais no posmiem notiks 8. un 9. augustā, pēcāk sacensības tiks aizvadītas 11. un 12. augustā, un trejāde noslēgsies 15. un 16. augustā. “Zelta Zirgā” pirms katra no notikumiem tiks veiktas izmaiņas, lai nodrošinātu sportistiem trīs dažādas trases, kurās sacensties.

"Patiesībā viss notika ļoti ātri un spontāni. Lēmums gandrīz vai tika pieņemts piecās minūtēs - darām, nedarām, darām. Pagaidām vēl ir daudz neskaidrā, bet līdz pirmdienai, kad "Lido" atpūtas centrā ir plānota preses konference, viss tiks salikts pa plauktiņiem," sarunā ar ziņu aģentūru LETA piektdien teica Serģis.

Viņš arī neizslēdza iespēju, ka pēdējā no posmiem trasē jau varētu atgriezties nesen smagas traumas guvušais Pauls Jonass, taču šobrīd par to vēl ir pāragri spriest.

"Lielās sāpes Paulam ir pārgājušas un šodien iecerēta tikšanās ar mugurkaulu speciālistu. Process lēnām virzās un traumas dzīst... Pašlaik viņš ir Vaivaru rehabilitācijas centrā. Tiek veikti vēl papildu izmeklējumi, lai apsekotu visas gūtās traumas. Tagad atliek ārstēties un ceru, ka Ķegumā viņš jau būs redzams," pauda Jonasa aģents.

Šobrīd pieļaujamais skatītāju skaits klātienē būs 1000 cilvēku, taču organizētāji cer, ka, situācijai uzlabojoties, skaitlis varētu pieaugt.

Atjaunotajā sacensību kalendārā diemžēl neredzēsim Čehijas, Zviedrijas un Somijas posmus, kuri ir pārcelti uz 2021. gada sezonu. MXGP of Germany, kā arī Indonēzijas un Āzijas posmi norisināsies novembrī, kamēr sacīkstes Itālijā, gluži kā Latvijā, divu posmu ietvaros notiks vienā un tajā pašā trasē. Arī Lommel trasē Beļģijā gaidāms sacensību “hattrick” – tur redzēsim MXGP of Flanders, MXGP of Limburg un MXGP of Lommel posmus, sezonai, visticamāk, noslēdzoties gleznainajā Patagonijā, Argentīnā.

Lai nodrošinātu sportistus ar iespēju starp braucieniem atgūt spēkus, MXGP un MX2 klašu braucieni notiks vienā dienā, no rīta noritot brīvajiem un laika treniņiem, bet pēcpusdienā – finālbraucieniem, savukārt Eiropas čempionāta klašu atlēti par augstākajām vietām cīnīsies dienu agrāk.

Diemžēl Pasaules Nāciju motokrosa sacīkstes Ernée, Francijā, ir tikušas pārceltas uz 2023. gadu, ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus saistībā ar masu pasākumiem un pulcēšanos. Šobrīd plānots 2020. gada “nācijas” pārcelt uz Matterley Basin sporta kompleksu Lielbritānijā, kur lielais sporta notikums iepriekš ticis aizvadīts arī 2017. gadā. Arī Nāciju motokrosā sportistiem būs iespēja izcīnīt tik ļoti vērtīgos punktus čempionāta kopvērtējumam. To, kā tieši notiks punktu sadale, FIM plāno izziņot pēc neilga laika.

Kā ierasts, faniem būs iespēja sekot līdzi saviem elkiem pie TV ekrāniem, izmantojot MXGP-TV.com priekšrocības. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu