Anglija sāk atcelt koronavīrusa karantīnu iebraucējiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidosta. Ilustratīvs attēls
Lidosta. Ilustratīvs attēls Foto: SIPA/Scanpix

Lielbritānijas valdība piektdien paziņoja, ka sāks atcelt jaunā koronavīrusa karantīnu iebraucējiem no dažām valstīm, un no 10.jūlija tā vairs nebūs jāievēro iebraucējiem Anglijā no Vācijas, Francijas, Spānijas un Itālijas.

Karantīnas atcelšana iebraucējiem no zema Covid-19 riska valstīm tomēr attieksies tikai uz iebraukšanu Anglijā.

Tiem, kas ieradīsies Skotijā, Velsā vai Ziemeļīrijā, vēl arvien būs jāievēro paškarantīna uz 14 dienām, citādi viņiem draudēs naudassods.

Lielbritānija ir piedzīvojusi upuru skaita ziņā lielāko Covid-19 uzliesmojumu Eiropā, kas prasījis vismaz 44 000 cilvēku dzīvības, tomēr inficēšanās ar jauno koronavīrusu tagad notiek arvien lēnākā tempā un valsts pakāpeniski mīkstina pirms trim mēnešiem noteiktos sociālās distancēšanās pasākumus.

Lielbritānija no 8.jūnija ir pieprasījusi visiem iebraucējiem no ārvalstīm, tai skaitā Lielbritānijas iedzīvotājiem, ievērot paškarantīnu, lai novērstu jaunu Covid-19 gadījumu ievešanu no ārvalstīm.

Tā kā daudzi briti šovasar vēlas doties ārzemju ceļojumos, valdība piektdien paziņoja, ka sagaida ierobežojumu atcelšanu britu tūristiem tajās valstīs, kuru pilsoņiem vairs nebūs jāievēro karantīna, iebraucot Anglijā.

Valdība tomēr norādīja, ka vēl turpinās sarunas par šādu abpusēju rīcību.

"Šodiena iezīmē nākamo soli mūsu dižās nācijas uzmanīgā atakalatvēršanā," paziņoja transporta ministrs Grānts Šapss.

Ir gaidāms, ka piektdien tiks publicēts garāks to ārvalstu saraksts, uz kurām vairs neattieksies karantīna, un tajā varētu būt pat 75 valstis. 

Visiem pasažieriem, kas ieradīsies no ārvalstīm, tomēr būs jāsniedz kontaktinformācija varas iestādēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu