"Tallink" pārvadāto pasažieru skaits starp Rīgu un Stokholmu jūnijā sarucis par 98,3% (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Prāmis "Tallink". Ilustratīvs attēls.
Prāmis "Tallink". Ilustratīvs attēls. Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Igaunijas prāmju operators "Tallink Grupp" šā gada jūnijā maršrutā starp Rīgu un Stokholmu pārvadājis 1409 pasažierus, kas ir par 98,3% mazāk nekā attiecīgajā mēnesī pērn, liecina kompānijas paziņojums Tallinas biržai.

Kopumā ar kompānijas prāmjiem pagājušajā mēnesī pārvadāto pasažieru skaits bijis 280 520, kas ir par 72,5% mazāk nekā pirms gada.

Pārvadāto pasažieru skaits prāmju reisos starp Igauniju un Somiju, salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, samazinājies par 56,5% līdz 234 737 cilvēkiem. Savukārt pārvadājumos starp Somiju un Zviedriju "Tallink" pakalpojumus jūnijā izmantojuši 41 348 pasažieri, kas ir par 86,1% mazāk nekā 2019.gada sestajā mēnesī, bet starp Igauniju un Zviedriju pārvadāto pasažieru skaits jūnijā gada izteiksmē sarucis par 96,9% un bija 3026 cilvēki.

"Tallink" pārvadāto kravu apmērs jūnijā salīdzinājumā ar šo mēnesi pirms gada samazinājies par 5,2% - līdz 30 064 kravas vienībām, bet pārvadāto pasažieru transportlīdzekļu skaits sarucis par 37,7% - līdz 75 418 spēkratiem.

Pārvadāto pasažieru skaits būtiski samazinājies, jo marta otrajā pusē cīņai pret koronavīrusa pandēmiju noteikto ceļošanas ierobežojumu dēļ "Tallink" bija spiests pārtraukt gandrīz visus pasažieru pārvadājumus, kas, samazinoties ierobežojumiem, pakāpeniski palielinās.

Satiksmi starp Rīgu un Stokholmu "Tallink Grupp" sāka 2006.gada aprīlī. Regulārus reisus starp Latvijas un Zviedrijas galvaspilsētām prāmju operators vēl nav atsācis.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu