Linkaits: Satiksmes nozares attīstībā svarīga ir konstruktīva sadarbība ar uzņēmējiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Satiksmes nozares attīstībā svarīga ir konstruktīva sadarbība ar uzņēmējiem, videokonferencē tiekoties ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedriem, pauda satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Satiksmes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Ilze Salna aģentūru LETA informēja, ka Linkaits videokonferencē tikās ar LTRK biedriem un pārrunāja vairākus aktuālus satiksmes jomas jautājumus.

Ministrs iepazīstināja tikšanās dalībniekus ar sagatavoto valsts ceļu tīkla attīstības koncepciju līdz 2040.gadam, uzsverot, ka valsts stabilai attīstībai ir svarīga sistēmiska pieeja ceļu tīkla sakārtošanai un gudra transporta politika. Pirmie darbi jaunās ceļu attīstības programmas īstenošanai tiks sākti šogad, kad plānots izsludināt iepirkumu skiču projekta izstrādei vairākiem Rīgas apvedceļa posmiem. Lai veiksmīgi pretendētu uz finansējumu lielajiem ceļu attīstības projektiem, svarīgs būs arī visu iesaistīto pušu atbalsts, uzsvēra ministrs.

Ar uzņēmējiem pārrunāti arī ieguvumi no plānotās valsts autoceļu ikdienas uzturēšanas tirgus atvēršanas brīvai konkurencei, kas ļautu stabilāk attīstīties ceļu uzturēšanas uzņēmumiem, mazinot sezonalitāti un veicinot to konkurētspēju. Savukārt valsts budžetā varētu rēķināties ar izmaksu samazinājumu ceļu uzturēšanas darbiem.

Labas pārvaldības praksi, koordinētu attīstību un Latvijas kā tranzīta koridora ārējās konkurētspējas stiprināšanu ministrs nosauca par galvenajiem ieguvumiem no ostu pārvaldības modeļa maiņas.

Sarunas laikā skarti arī elektronisko sakaru un pasažieru pārvadājumu jautājumi, kā arī citas satiksmes nozares aktualitātes

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu