Circene: ja vīrieši vairāk pelnītu, būtu izglītotāki un atbildīgāki, demogrāfiskās krīzes Latvijā nebūtu (48)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Bijusī veselības ministre Ingrīda Circene
Bijusī veselības ministre Ingrīda Circene Foto: Zane Bitere/LETA

"Sievietes šobrīd ir daudz pašapzinīgākas un neatkarīgākas. Izglītotākas nekā vīrieši, bieži nopelna tikpat, ja ne vēl vairāk, līdz ar to vīrieša loma sabiedrībā ir mainījusies," pārliecināta ir bijusī veselības ministre, ginekoloģe Ingrīda Circene. 

"Ja vīrieši vairāk pelnītu, būtu izglītotāki un atbildīgāki, demogrāfiskās krīzes Latvijā nebūtu.

Pašlaik puse sieviešu laiž pasaulē bērniņus, nebūdamas laulībā. Daudzām nav drošības par vīriešiem, par to, ka viņi gribēs būt līdzās visu mūžu.

Tad tas viens bērniņš lielākoties tiek dzemdēts sev, bet, lai nolemtu, ka būs vēl viens, – tam šīs sievietes nejūt atbalstu.

Mūsdienu sievietes man noteikti nešķiet laimīgākas, ne velti mēdz teikt – cilvēkam nav labi vienam būt. Un tā arī ir.

Laime ir par kādu rūpēties, kādam kaut ko dot, un tas arī sniedz gandarījumu. Laime ir tad, kad redzi, ka spēj otru darīt laimīgu," par mūsdienu sievieti runā Ingrīda Circene intervijā žurnālam "Ieva".

Intervijā jautā: jūsu vecmāmiņai no tēva puses bija četrpadsmit bērnu. Jums pašai ir viena meita. Neesat gribējusi vairāk bērnu?

"Ja liktenis man būtu dāvājis citādu dzīvi un

ja mans pirmais vīrs nebūtu bijis alkoholiķis, iespējams, man būtu bijuši kādi pieci bērni.

Bet viņš vairāk bērnu negribēja. Es ļoti agri apprecējos – divdesmit gados. Ja to vērtētu ar šodienas prātu, tad, iespējams, šādu laulību vispār nebūtu bijis. Bet tolaik man nebija nekādas dzīves pieredzes, šķita – es visu varu mainīt, atliek tikai vēlēties.

Taču tad atkal esmu domājusi – ja man būtu kādi pieci bērni, iespējams, es nebūtu ārste, nebūtu gājusi politikā," pārdomā Circene. 

Vairāk par Ingrīdas šī brīža dzīvi un pārdomām lasi šīs nedēļas izdevumā "Ieva".

Komentāri (48)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu