Kavējoties normatīvo aktu ieviešanai, RPP divas dienas bijušas grūtības sodīt autovadītājus par spēkrata nelikumīgu novietošanu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pašvaldības policija.
Pašvaldības policija. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kavējoties normatīvo aktu ieviešanas procesam, Rīgas Pašvaldības policijai (RPP) divas dienas bija grūtības sodīt autovadītājus par spēkrata nelikumīgu novietošanu, taču tagad šīs problēmas ir atrisinātas, apliecināja RPP preses pārstāvis Toms Sadovskis.

No 1.jūlija bija problēmas piespriest sodus ceļu satiksmē bez vadītāja klātbūtnes, konkrēti - gadījumos, kad policijas lēmums tiek atstāts uz automašīnas vējstikla.

Zaudējot spēku Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam, bija nepieciešams ne tikai nozares likums - Ceļu satiksmes likums -, kurā noteikta atbildība, bet arī speciāli noteikumi par lēmuma paziņošanas kārtību.

Šādi noteikumi stājās spēkā 1.jūlijā - reizē ar Administratīvās atbildības likumu, taču tie tika pieņemti vien iepriekšējā dienā, 30.jūnijā, un tikai pēc tam varēja saskaņot maketus lēmumu veidlapām un sākt to drukāšanu.

Pateicoties operatīvai Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) rīcībai, kas ir atbildīga par lēmumu veidlapu sagatavošanu, patlaban problēma jau ir atrisināta - jau vairākas RPP pārvaldes veidlapas ir saņēmušas, taču visām struktūrvienībām veidlapas jeb tā saucamie "plāksteri" būs izsniegti tuvāko pāris stundu laikā, noskaidroja LETA.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu