Pārdaugavā ugunsgrēka dēļ no šautuves evakuējušies seši cilvēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls.
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova / LETA

Rīgā, Pārdaugavā piektdien ugunsgrēka dēļ no šautuves evakuējušies seši cilvēki.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā aģentūrai LETA apliecināja, ka izsaukumu uz Meža ielu glābēji saņēma ap plkst.13. Ierodoties notikuma vietā, nākam no trīsstāvu ēkas pagraba bija redzami dūmi. Pagrabā dega šautuves aprīkojums 120 kvadrātmetru platībā.

Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējušies seši cilvēki.

Ugunsgrēkā cietušo nav. Ugunsgrēks patlaban ir lokalizēts.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka minētajā adresē Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) sporta centra ēkas pagrabstāvā izvietota uzņēmuma "Walters" šautuve.

RTU pārstāve Lāsma Vaivare aģentūrai LETA apliecināja, ka telpas, kurās izcēlies piedūmojums pieder universitātei, tomēr tās nodotas nomā privātam uzņēmumam. Vienlaikus Vaivare uzsvēra, ka no apkārtesošajām ēkām RTU evakuēja cilvēkus un sadarbojas ar ugunsdzēsējiem, sniedzot nepieciešamo informāciju.

Vaivare klāstīja, ka telpās atrodas šautuve, un to lietojot dažādi klienti. Pēc viņas paustā, telpās bija aizdedzies gumijas ložu slāpētājs, kas nekavējoties tika nodzēsts. Tāpat RTU pārstāve piebilda, ka šajā ēkā Meža ielā atrodas RTU Sporta centrs, taču tā telpas negadījumā neesot bojātas, kā arī RTU studenti un darbinieki negadījumā nav cietuši.

Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska aģentūrai LETA teica, ka policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka nav noticis noziegums, tāpēc pieņemts lēmums par atteikšanos sākt kriminālprocesu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu