Kuras ir gaidītākās UFC cīņas otrajā pusgadā?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

2020. gads jauktās cīņas mākslas (MMA) sporta veidā ir paspējis sarūpēt gana interesantas un aizraujošas cīņas UFC faniem, bet kādas cīņas sola iepriecināt gada turpinājumā? Piedāvājam apskatīt trīs svarīgākās "The Athletic" žurnālistu vērtējumā un bonusā trīs cīņas, kuras vajadzētu izveidot "Ultimate Fighting Championship" (UFC) organizācijai.

Stipe Miočičs pret Danielu Kormjē

Šī būs jau trešā cīņa, kas notiks starp abiem smagsvariem (līdz 120,2 kilogramiem). Pirmajā tikšanās reizē pārāks izrādījās Kormjē, bet otrajā duelī uzvarēja Miočičs. Šī būs pēdējā cīņa UFC leģendai Kormjē. Viņš cimdus uz nagliņas kārs arī zaudējuma gadījumā. Trešais duelis faniem beidzot sniegs skaidru atbildi, kurš no šiem abiem vīriem ir labākais smagsvars pasaulē.

Šim duelim:

1) ir iespēja kļūt par visu laiku labāko UFC cīņu; 

2) pēdējā triloģija cīņa starp abiem cīkstoņiem; 

3) atvadas šā sporta leģendai amerikānim Kormjē; 

4) uzvarētājam būs tiesības sevi dēvēt par visu laiku labāko smagsvaru UFC vēsturē. Tas cīņas sportā ir ļoti liels retums, ka vienā cīņā būs tik daudz interesantu stāstu. Abi vīri oktagonā tiksies 16. augustā.

Izraels Adesanja pret Paulo Kostu

Lai gan šai cīņai oficiālais datums vēl nav izziņots, ir vairāk nekā skaidrs, ka šis duelis vidējā svara divīzijā (līdz 83,9 kilogramiem) notiks. UFC prezidents Dana Vaits jau iepriekš ir licis saprast, ka šai supecīņai starp jaunzēlandieti Adesanju un brazīlieti Kostu ir jānotiek. Visiem UFC faniem ir skaidrs, ka jānoskaidro labākais cīkstonis vidējā svara kategorijā. Pašreizējais čempions ir Adesanja, kurš titulu jau divreiz veiksmīgi ir aizstāvējis, bet ar tāda līmeņa pretinieku kā Kosta jaunzēlandietis vēl nav ticies.

Abi vīri astoņstūrī pašlaik nav piedzīvojuši zaudējumus (Kostam 13 uzvaras, Adesanjam 19 uzvaras) un ir demonstrējuši pārliecinošu sniegumu savā karjerā. Cīkstoņi jau iepriekš ir apmainījušies ar "laipnībām", tāpēc gaidāms interesants stāsts.

Habibs Nurmagomedovs pret Džastinu Geiči

Šis duelis vieglajā svarā (līdz 70,3 kilogramiem), visticamāk, notiks 19. septembrī. Vai Geiči būs pirmais, kas apturēs Krievijas MMA zvaigznes 28 uzvaru sēriju? Kāpēc gan ne? Geiči jau paspēja šokēt pasauli "UFC 249" cīņu šovā, uzvarot svara kategorijas leģendu Toniju Fergusonu. Agrāk Geiči bija pazīstams šā sporta veida aprindās ar agresīvām darbībām un daudz nedomāja cīņas gaitā, bet pēdējā duelī viņš demonstrēja inteliģentu cīņu, un Fergusonam ne reizi neizdevās dabūt Geiči uz parketa. Vai tas pats izdosies pret Habibu?  Maz ticams, tomēr Geiči savulaik ir bijis viens no labākajiem cīkstoņiem ASV. Laiks rādīs, vai šajā svara kategorijā tiks kronēts jauns čempions.

UFC cīņas, kuras ir jānoorganizē

Fransiss Nganū pret smagsvaru čempionu

Gadījumā, ja Kormjē uzvar Miočiču trešajā duelī, tad, visticamāk, kamerūnietim būs jācīnās pret Miočiču, jo Kormjē pēc šīs cīņas beigs karjeru. Nganū savās iepriekšējās cīņās ir uzvarējis trešo, piekto un sesto numuru šajā svara kategorijā. Pēdējā duelī viņš mazāk nekā minūtes laikā nokautēja pretinieku. Šim vīram rokās ir liels spēks. Viņš ar savām fantastiskajām cīņām turpina savu vārdu rakstīt UFC smagsvaru vēstures grāmatā. Viņš beidzot ir pelnījis iespēju cīnīties par titulu. Teorētiski cīņu varētu noorganizēt gada beigās.

Horhē Masvidals pret čempionu 77,1 kilogramu kategorijā

Tas savā ziņā ir prātam neaptverami, ka Masvidals vēl nav cīnījies par titulu. Uz UFC "Cīņu salas" pret Kamāru Usmanu bija paredzēts cīnīties Masvidalam, nevis Gilbertam Bērnsam. Cerams, ka pēc šā dueļa UFC noorganizēs titulcīņu amerikānim ar kubiešu saknēm. UFC Masvidala gadījumā nevajadzētu skopoties ar naudu, jo viņa cīņas UFC organizācijai ir labi papildinājušas bankas kontu.

Horhē Masvidals
Horhē Masvidals Foto: AFP/SCANPIX

Dastins Porjē pret Toniju Fergusonu

Abi šie cīkstoņi vieglajā svara kategorijā (līdz 70,3 kilogramiem) iepriekš savā starpā nav tikušies. Kopumā šī cīņa būtu ļoti aizraujoša, un to varētu ieteikt jebkuram skatītājam, kas gribētu sekot šim sporta veidam. Fergusonam savā pēdējā cīņā pārtrūka 12 uzvaru sērija, un amerikānis grib atgriezties uz uzvaru takas. Porjē pēc uzvaras pār Denu Hukeru grib atkal pierādīt, ka viņam ir tiesības otro reizi cīnīties par titulu, un uzvara pār tādu pretinieku kā Fergusons to apliecinātu.

Nākamie četri cīņu šovi notiks uz "Cīņu salas", kas atrodas Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) galvaspilsētā Abū Dabī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu