Aicina korus no visas Latvijas pieteikties dalībai piektajā jaukto koru dziesmu dienā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs, jauktais koris "Kursa" un diriģente Ilze Āboliņa aicina korus no visas Latvijas līdz 25.septembrim pieteikt dalību piektajai jaukto koru dziesmu dienai "Visiem viena - katram sava - tautasdziesma", informēja centra pārstāve Iveta Štelmahere.

Dziesmu diena šogad norisināsies 17.oktobrī. Tās mērķis ir popularizēt latviešu tautasdziesmas, kopt un uzturēt kora dziedāšanas tradīciju kā latviskās kultūras mantojumu, nodrošinot Dziesmu un Deju svētku tradīcijas procesa nepārtrauktību, kā arī veicināt Latvijas pilsētu un novadu jaukto koru kolektīvu savstarpēju sadarbību caur muzikālām, radošām un fiziskām aktivitātēm.

Štelmahere stāstīja, ka dziesmu dienas pirmajā pusē svētku dalībniekiem plānotas sportiskas aktivitātes - orientēšanās pilsētā. Dalībnieki aicināti veidot radoši noformētu komandu un atbalstītāju pulku, kuru aktivitāte un radošums arī tiks novērtēts. Pēcpusdienā notiks koru mēģinājumi, bet plkst.17 svētku dalībnieki un skatītāji pulcēsies dziesmu dienas koncertā Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē. 

Koncertā katrs koris izpildīs trīs dziesmas - latviešu tautasdziesmu apdares, no kurām viena dziesma var būt arī kāda komponista oriģināldziesma ar tautasdziesmas vārdiem, bet noslēgumā svētku dalībnieki vienosies kopkorī, kas dziedātu latviešu tautasdziesmu Jāņa Cimzes apdarē "Krauklīt’s sēž ozolā", latviešu tautasdziesmu ar Selgas Mences mūziku "Neba maize pate nāca" un latviešu tautasdziesmu Adreja Jurjāna apdarē "Pūt, vējiņi!". 

Ar Jaukto koru dziesmu dienas nolikumu var iepazīties Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra mājas lapā "www.liepajaskc.lv" sadaļā "Nolikumi un pieteikumi". Turpat atrodama arī pieteikuma anketa, kas jāaizpilda līdz 25.septembrim. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu