Tiešraides arhīvs: E-BaTCC 5.posms (1)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Ar tiešraidi svētdien noslēdzās Baltijas digitālo autošosejas sacensību (E-BaTCC) sezona, kurā braucēji sacenšas par galveno balvu - pilnībā apmaksātām sacensībām ar BMW 325 CUP automobili.

Situācija sacensību kopvērtējumā liecina, ka absolūts favorīts uz uzvaru ir lietuviešu sportists Karolis Jovaiša ar 83 punktiem. Viņam seko Simonas Urbonas, kura rēķinā ir 58 punkti. Lai Jovaiša kļūtu par čempionu, viņam jāizcīna vismaz viens punkts, kamēr Urbonas jāuzvar un jācer, ka Jovaiša netiks pie punktiem.

Sezonas piektais jeb noslēdzošais posms norisināsies Biķernieku trases lielajā aplī, kur asi un šauri līkumi mijās ar garām taisnēm. Šāda konfigurācija būs ļoti neierasta braucējiem no braukšanas viedokļa un arī no automašīnu regulējumu skatupunkta.

Sērijas uzvarētājs startēs Baltijas autošosejas čempionāta trešajā posmā „Auto24ring” trasē Pērnavā, 15. augustā. Čempionam tiks nodrošināta pilnībā apmaksāta dalība „BMW 325 CUP” klasē, kas šogad piedzīvo savu debiju Baltijas reģionā un jau guvusi plašu popularitāti. Startiem tiek gatavotas jau 28 automašīnas.

„E-BaTCC” sacensībās sezonas gaitā startējuši vairāki zināmi autosportisti – Konstantīns Calko no Latvijas, Baltijas TCR klases čempions Džiugas Tovilavičius, Baltijas TCR čempionāta dalībnieki Tuomas Halonen un Antti Rantala no Somijas, Kasparas Vaškelis un citi.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu