Prostitūtas Berlīnē protestē pret pandēmijas dēļ noteiktajiem ierobežojumiem (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Berlīnē vairāki desmiti prostitūtu piektdien sarīkojušas protestus pret ierobežojumiem, kas noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu, jo tie liedz nopelnīt dienišķo iztiku.

Protestētājas sapulcējās pie Bundesrāta, līdzi ņemot sarkanus lietussargus un plakātus ar uzrakstiem "Ļaujiet mums strādāt", "Atveriet bordeļus tagad" un "Mūsu sektors tiek padzīts pagrīdē".

Prostitūcija Vācijā ir legāla un tiek regulēta. Seksa nozarē strādājošajiem ir tiesības uz darba līgumiem un sociālās drošības garantijām.

Taču kopš marta vidus seksuālo pakalpojumu sniegšana ir aizliegta, lai ierobežotu jaunā koronavīrusa izplatīšanos.

Erotisko un seksuālo pakalpojumu federālā asociācija norādīja, ka uzskata to par "neizprotamu, ņemot vērā attīstību citos sektoros".

"Frizieriem, masāžu saloniem, skaistumkopšanas saloniem (..), fitnesa studijām, tetovēšanas saloniem, saunām, restorāniem un viesnīcām ir ļauts atkal atvērties," bet seksa nozarē strādājošos politiķi, šķiet, ir aizmirsuši, norādīja asociācija.

Tā arī piebilda, ka kaimiņvalstīs Šveicē, Beļģijā, Austrijā un Čehija bordeļiem ļauts atsākt darbu.

"Prostitūcijas iestādes ir pakļautas sevišķi stingriem noteikumiem un tām ir pienākums piedāvāt saviem darbiniekiem drošu, higiēnisku darba vidi," norādīja asociācija.

Vācijā no jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 miruši vairāk nekā 9000 cilvēku, liecina Roberta Koha institūta publiskotie dati.

Inficēšanās tempam samazinoties, vairākas Vācijas federālās zemes, tostarp Tīringene apsver no jauna atvērt bordeļus.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu