Japānā simtiem tūkstošiem cilvēku aicināti pamest mājas spēcīgu lietusgāžu dēļ

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Japānas Kjusju salā spēcīgu lietusgāžu izraisītu plūdu un zemes nogruvumu dēļ vairāk nekā 200 000 cilvēku aicināti pamest mājas un doties uz drošākām patvēruma vietām.

Kumamoto provincē noslīdenis apracis trīs cilvēkus, divi no viņiem atrakti bez dzīvības zīmēm, bet trešais tiek meklēts. Vēl vairāki cilvēki tiek uzskatīti par pazudušiem plūdu smagi skartajā Ašikitas pilsētā, bet daudzviet ļaudis glābjas no kāpjošajiem plūdu ūdeņiem uz māju jumtiem un gaida helikopteru vai laivu ierašanos.

Pārplūdušo upju straumes aiznesušas vairākus tiltus, vietumis apturēta vilcienu satiksme, aptuveni 8000 mājsaimniecības palikušas bez elektroenerģijas.

Japānas televīzijā rādītajos aerouzņēmumos redzams, kā duļķaini ūdeņi Kumamoto un Kagošimas provincēs applūdinājuši ielas, mājas, mašīnas un daļu kāda tilta. Applūduši veseli dzīvojamo māju rajoni, sagruvušas ēkas, izskaloti un aiznesti koki.

Sinoptiķi daudzos rajonos izsludinājuši augstāko brīdinājuma līmeni un prognozē, ka valsts rietumos lietusgāzes turpināsies līdz svētdienai.

Ar premjerministra Sindzo Abes rīkojumu palīgā glābšanas dienestu darbiniekiem norīkoti aptuveni 10 000 karavīri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu