Vērīgi gājēji Urbanoviča mašīnā pamana ierīci, kas atgādina radaru detektoru (27)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no TV3 Ziņām/LETA. TVNET kolāža

​Apvidus auto, kam logā ir Saeimas izsniegtā parkošanās atļauja, garāmgājēju uzmanību piesaistījis ar melnu kastīti, kas ar lipekļiem pievienota vējstiklam. Tā atgādina ierīces, kādas autovadītāji izmanto, lai uzzinātu, vai priekšā uz šosejas nav policijas radaru. Ar konkrēto auto pārvietojas deputāts Jānis Urbanovičs.

Jautāts, vai šī ierīce nav antiradars, Urbanovičs TV3 Ziņām atbildējis noliedzoši, vēlāk arī piebilstot - ja "būtu radars, nebūtu sodu".

Policijā tikmēr norāda, ka, pēc attēliem spriežot, tas varētu būt tā saucamais ātruma detektors. Arī tie nav atļauti, un 2018. gadā policija konfiscēja 228 šādas ierīces, 2019. gadā – 192, bet šogad – 91.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV3 Ziņām

Valsts policijas pārstāvis Andris Locs norāda, ka grūti pateikt, vai ierīce tiek lietota un kādas ir tās funkcijas.

"Inspektori, strādājot uz ielas, – viņiem ir ierīces mašīnā, kas nosaka tā saucamos antiradarus, var konstatēt, bija vai nebija ieslēgts, tika vai netika izmantots. Bet šajā gadījumā grūti pateikt, jāskatās uz vietas,” - tā Locs.

Ja auto apstādinātu uz šosejas un ierīce būtu ieslēgta, tad cita lieta - jāmaksā sods. Savukārt, ja auto ar ierīci pie vējstikla noparkots uz ielas, pārbaudīt to neesot nekāda tiesiska pamata.

"Mēs pat nezinām, vai tas ir antiradars. Varbūt kaut kas piekarināts skaistumam. Varbūt tas ir gaisa atsvaidzinātājs. Nevar vienkārši iet, ņemt, skatīties tāpēc, ka kādam liekas. Policija strādā strikti likuma ietvaros. Policijai ir tiesības izņemt tikai tad, ja konstatēts pārkāpums. Neviens neaizliedz reģistratorus karināt. Ja neizmantojat, tie var atrasties mašīnā, nav aizlieguma to darīt," norāda Locs.

Foto: Ekrānuzņēmums no TV3 Ziņām

Ierīce, kas auto bija pie vējstikla, ļoti atgādina "Genevo One M", ko tirgo Latvijas interneta veikalos. Aprakstā minēts, ka ierīce uztver visus Latvijā un Eiropā izmantotos mikroviļņu un lāzera radarus, tai skaitā Latvijā izmantotos Stalker un Genesis radarus trafarētajās, netrafarētajās policijas automašīnās un motociklos. Šis modelis esot "policijai nenodetektējams", reklamē pārdevēji.

Pēc TV3 Ziņu jautājuma, vai tieši šī ir ierīce, kas atradusies pie auto vējstikla, Urbanovičs atbildēja, ka esot to izmetis, "jo arī reģistratoru nedrīkstot".

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu