Pirmdien gaiss iesils līdz +23 grādiem; dažviet līs

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Idillisks miers provincē pirms Līgo svētkiem
Foto: Idillisks miers provincē pirms Līgo svētkiem Foto: Jānis Škapars/TVNET

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir mākoņainas debesis un vietām - galvenokārt dienvidaustrumu novados - nedaudz līst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Gaisa temperatūra piecos rītā bija no +14,4 grādiem Stendē līdz +20 grādiem Daugavpilī, kur stundu agrāk termometra stabiņš pakāpās līdz pat +21,5 grādiem.

Pūš lēns līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē. Svētdienas vakarā Ventspils ostā vēja ātrums brāzmās sasniedza 20 metru sekundē.

Rīgā jaunā nedēļa sākusies ar mākoņainu laiku, dienvidrietumu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz desmit metriem sekundē, gaisa temperatūra +16..+17 grādu.

Pirmdien Latvijā gaidāms daļēji mākoņains laiks, austrumu novados mākoņu būs vairāk un daudzviet līs, prognozē sinoptiķi.

Latgalē - ar lielāko varbūtību Baltkrievijas pierobežā - iespējams arī pērkona negaiss.

Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 13-18 metrus sekundē, lēnāks vējš būs Latgalē un Sēlijā. Tāpat kā svētdien, stiprākais vējš pūtīs Ventspils pusē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem.

Rīgā pirmdien nav gaidāmi būtiski nokrišņi un starp mākoņiem uzspīdēs saule. Dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē un gaiss iesils līdz +22 grādiem.

Skandināvijā atrodas dziļš ciklons, tas nosaka laikapstākļus arī Latvijā. Atmosfēras spiediens 750-754 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +18,0 grādiem Ventspilī līdz +23,0 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 5.jūlijā bija +40 grādi Krievijas dienvidos, kā arī +41 grāds Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -1 grāds kalnos Skandināvijā un Islandē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu