Liepājas Simfoniskais orķestris atklāj koncertinterviju ciklu "Tuvāk"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Liepājas Simfoniskais orķestris atklāj koncertinterviju ciklu "Tuvāk" (Marta Kauliņa)
Liepājas Simfoniskais orķestris atklāj koncertinterviju ciklu "Tuvāk" (Marta Kauliņa) Foto: Indulis Pelnēns un Jānis Vecbrālis

Gaidot savu 140. koncertsezonu, 2. jūlijā Liepājas Simfoniskais orķestris atklāja bezmaksas tiešraides koncertinterviju ciklu "Tuvāk", iepazīstinot klausītāju ar unikālām personībām, kas veido šo muzikālo kolektīvu.

Pirmajā koncertintervijā varēja iepazīt orķestra sitaminstrumentālisti Martu Kauliņu, kas apvienības A9 sastāvā kopā ar multiinstrumentālistu - orķestra galveno obojistu Mārtiņu Zālīti atskaņoja savas oriģinālkompozīcijas un improvizācijas. Ar mūziķiem sarunājās koncertzāles "Lielais dzintars" vadītājs Timurs Tomsons.

Foto atskats: Saruna ar Martu Kauliņu.

Video: Koncertintervijas ieraksts.

Līdz pat sezonas atklāšanas koncertam 19. septembrī Liepājas Simfoniskais orķestris katru ceturtdienu pulksten 19 bezmaksas tiešraidēs no Liepājas koncertzāles “Lielais dzintars” aicina tuvāk iepazīt orķestra brīnišķīgos mūziķus. 40 minūšu garajās koncertintervijās varēs baudīt gan orķestra mākslinieku solo spēli visdažādākajos mūzikas stilos, kā arī sarunā ar koncertzāles vadītāju Timuru Tomsonu (reizēm sarunu vadīs arī Rietumu radio ētera cilvēks Dzintars Hmieļevskis) uzzināt, kas papildus mūzikai aizrauj un iedvesmo šos skatuves māksliniekus.

Liepājas Simfoniskais orķestris atklāj koncertinterviju ciklu "Tuvāk" (Marta Kauliņa)
Liepājas Simfoniskais orķestris atklāj koncertinterviju ciklu "Tuvāk" (Marta Kauliņa) Foto: Indulis Pelnēns un Jānis Vecbrālis

Turpmākajās ceturtdienās orķestris tuvāk iepazīstinās arī ar trompetistu Jāni Ivuškānu, čellistiem Ēriku Kiršfeldu un Leonu Veldri, vijolniecēm Rasu Kumsāri un Līgu Baltābolu, kontrabasistu Gunti Kolertu, klarnetistu Kārli Catlaku, sitaminstrumentālistu Māri Zīlmani, flautistu Reini Lapu, obojistu Āri Burkinu, kā arī ar mežradznieku Edgaru Ruģeli.

Bezmaksas tiešraides un pēcāk ierakstus var atrast gan Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapas www.liepajassimfoniskais.lv video galerijā, gan arī orķestra Facebook lapā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu