Mūžībā devusies Holivudas leģenda - itāļu komponists Enio Morikone

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Enio Morikone
Enio Morikone Foto: Reuters/ScanPix

Ar "spageti vesterniem" "The Good, the Bad and the Ugly" and "A Fistful of Dollars" slavu ieguvušais itāliešu filmu mūzikas komponists Enio Morikone 91 gada vecumā devies mūžībā, ziņo ārvalstu prese. 

Morikone komponējis mūziku arī tādām filmām kā "Once upon a Time in America", "Danger: Diabolik!", "Cinema Paradiso", "Bulworth", "In the Line of Fire", "La Cage aux Folles", kā arī daudzām itāliešu šausmu filmām. Latvijas iedzīvotāji viņu varētu atpazīt kā itāliešu televīzijas seriāla "Astoņkājis" mūzikas autoru.

Morrikone sadarbojies ar vairākiem pazīstamākajiem Holivudas un Itālijas kinorežisoriem, sacerējis oriģinālmūziku vairāk nekā 400 filmām, sešas reizes nominēts ASV Kinoakadēmijas balvai, 2007. gadā saņēmis "Oskaru" par mūža ieguldījumu, bet vēl astoņus gadus vēlāk - par mūziku Kventina Tarantino filmai "The Hateful Eight".

Pasaulē Morrikone kļuva plaši pazīstams ar mūziku, ko komponēja Serdžo Leones spageti vesternu žanra filmām. 

Ziņu aģentūra ANSA vēstījusi, ka meistars miris no komplikācijām pēc nesenā gūžas lūzuma.

Pēc Assumas teiktā, Morikone līdz pēdējam mirklim saglabājis skaidru prātu un lielu pašcieņu, atvadījies no sievas Marijas, pateicies bērniem un mazbērniem un arī savas mūzikas cienītājiem, atzīdams, ka "viņu sirsnīgajā atbalstā allaž smēlies jaunu radošo spēku".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu