Ministrs: Rēzekne veidojas par spēcīgu reģionālo centru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste / LETA

Rēzekne veidojas par spēcīgu reģionālo centru, darba vizītē klātienē tiekoties ar dažādu jomu uzņēmējiem Rēzeknē, paudis ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (KPV LV).

Rēzeknes pašvaldībā aģentūru LETA informēja, ka vizītes gaitā ministrs tikās ar pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču (S) un pašvaldības pārstāvjiem, Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas vadību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Rēzeknes Biznesa inkubatora pārstāvjiem, kā arī pilsētas uzņēmējiem, lai klātienē novērtētu pilsētas ekonomisko aktivitāti, plānotās investīcijas un uzņēmējdarbības vides aktuālos jautājumus. Tikšanās notika ražošanas kompleksā Viļakas ielā 1, kur atrodas datorprogrammēšanas uzņēmuma SIA "Midis" birojs, kā arī koka izstrādājumu ražošanas uzņēmuma "VTI Avoti" ražotne, ko pēc diskusijas ar uzņēmējiem ministrs ar delegāciju apmeklēja.

Uzrunājot klātesošos uzņēmējus, Vitenbergs uzsvēris Rēzeknes nozīmi kopējā reģiona attīstības kontekstā. "Mēs redzam, ka Rēzekne veidojas par spēcīgu reģionālo centru, kura ietekmes zona strauji palielinās," atzinis ministrs, iedrošinot uzņēmējus uzdot jautājumus, lai valdība varētu labāk apzināt tās lietas, kas visiem kopā jāpaveic.

Apmēram stundu ilgā diskusijā ar uzņēmējiem pārrunāti vairāki aktuāli temati, tajā skaitā Covid-19 radīto seku risināšana un ar to saistītā atbalsta nodrošināšana, investīciju aktualitātes un citi.

Tāpat klātienē ministrs apmeklēja metālapstrādes uzņēmumu "LEAX Rēzekne" un gaļas pārstrādes un konservēšanas uzņēmumu "Rēzeknes gaļas kombināts". Savukārt, lai iepazītos ar jauno speciālistu sagatavošanu darba tirgum, Vitenbergs viesojās Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Inženieru fakultātē. Kopā ar Rēzeknes domes vadību ministrs apmeklēja arī topošo olimpiskā centra daudzfunkcionālo sporta ēku, kuras atklāšana plānota augustā.

Vizītes noslēgumā ekonomikas ministrs apmeklēja Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru "Zeimuļs", kur tikās ar Rēzeknes tūrisma nozares uzņēmējiem, lai diskutētu par tūrisma nozares attīstību, kā arī valsts atbalstu Covid-19 seku pārvarēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu