Slēgs Vandzenes pamatskolu Talsu novadā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Talsu novada dome, izvērtējot skolēnu skaita lejupslīdošo dinamiku, pieņēmusi lēmumu no 31.augusta likvidēt Vandzenes pamatskolu, informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Talsu novada Izglītības pārvalde informēja, ka pēdējo gadu laikā skolēnu skaits Vandzenes pamatskolā piedzīvojis strauju samazinājumu. Lai arī kopš 2017./2018.gada regulāri notika tikšanās ar bērnu vecākiem un Vandzenes iedzīvotājiem par to, kā šajā vietā skolu saglabāt, tomēr tas nav nesis gaidītos rezultātus.

Fedko norādīja, ka pagājušajā gadā Talsu novada dome pieņēma lēmumu, nosakot, ka no šī gada septembra, ja bērnu skaits iestādē nepieaugs, skola tiks reorganizēta par sākumskolu un tai tiks pievienota pirmsskolas izglītības iestāde "Zīlīte". Tomēr tagad ir skaidrs, ka bērnu skaits ir nepietiekošs, lai nodrošinātu sekmīgu Vandzenes sākumskolas darbību, pauda pašvaldības pārstāve.

Pēc patlaban esošajiem datiem nākamajā mācību gadā Vandzenes sākumskolā 1.-6.klašu grupā mācītos ap 13 skolēniem. No tiem divi 1.klasē, divi 2.klasē, trīs 3.klasē, seši 5.klasē, bet 4. un 6.klasē nebūtu neviena skolēna.

Vandzenes pamatskolas skolēnu skaits arī šajā gadā ir strauji samazinājies un ir nepietiekams, lai īstenotu pamatizglītības pirmā posma programmu, lai gan pirmsskolas izglītības iestāde "Zīlīte" ir labi apmeklēta. 

Talsu novada pašvaldības speciālisti vairākkārt tikušies gan ar skolas, gan ar pirmsskolas izglītības iestādes darbiniekiem, gan ar vecākiem, tomēr bērnu skaita pieaugums Vandzenes pamatskolā nav prognozējams.

Vandzenes pamatskolas skolēniem ir iespēja mācības turpināt citās novada skolās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu