Kārlis Sabulis izcīna uzvaru MPK Supercross Kandavā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
MPK Supercross Kandavā
MPK Supercross Kandavā Foto: Publicitātes foto. Ģirts Kehris

Ar aizraujošām cīņām noslēdzies MPK Supercross, kas norisinājās Motoparkā Kandava, 5. jūlijā. Starp 48 sportistiem no četrām valstīm, kas sacentās sešās klasēs un cīnījās par kopējo balvu fondu 6680 eiro, trīs braucienu summā uzvaru izcīnīja Kārlis Sabulis (MX Moduls). 

Komandu kopvērtējumā uzvaru un 1000 eiro naudas balvu saņēma MX Moduls, otrajā vietā un 750 eiro – Motokurzeme komandai, trešajā vietā Ventspils klubs Rodeo un 500 eiro, bet ceturtajā vietā Rambas R komandai un 300 eiro balva.

MX1 klasē sīva cīņa starp komandas biedriem Kārli Sabuli un Matīsu Karro, viss izšķīrās trešajā braucienā, kur ātrāks bija K. Sabulis: “trase man ir ļoti parocīga, sen nebiju šādi izbaudījis motokrosu, starts izdevās, brauciens izdevās un ļoti patīk Kandavas trase”. Trešajā vietā finišēja Kārlis Kalējs.

Igaunijas sportisti MX2 klasē kāpa uz pirmajiem diviem goda pjedestāliem, uzvaru izcīnīja Jorgen Matthias Talviku, otrajā vietā, atpaliekot par vienu punktu - Priit Ratsep, bet godpilno trešo vietu izcīnīja Rainers Žuks. Savukārt 2019.gada uzvarētājs, Somijas sportists Jere Haavisto sacensībās noslēdza ar ceturto vietu kopvērtējumā.

“Atsākoties sacensību sezonai, Kandavā piedalījās skaitliski mazāks sportistu skaits, nekā pagājušajā gadā, jo dēļ noteiktajiem Covid-19 ierobežojiem, daudzu valstu sportisti vēl neapmeklē citu valstu sacensības. Tikai jūnijā bija zināmi valdības noteikto ierobežojumu grozījumi, tādēļ sagatavošanās sacensībām notika ļoti straujā tempā. Kā arī redzam, ka šis pusgads daudziem sportistiem, kas nav profesionāļi vairāk izvērties par atpūtas gadu un nedz treniņiem, nedz sacensībām netiek veltīts tik daudz uzmanības kā iepriekš. Prieks, ka ieradās spēcīgākie Latvijas un Igaunijas sportisti, cīņas bija spraigas un vairākās klasēs, līdz pat trešā brauciena finālam nebija paredzams uzvarētājs,” atklāj viens no sacensību organizatoriem Fīlips Kempelis.

Foto: Publicitātes foto. Ģirts Kehris

Uldis Freibergs izcīnīja uzvaru MX Jauniešu klasē, otrajā vietā Roberts Lūsis, bet goda pjedestāla trešā vieta – Aleksim Araidam. MX85 klasē pārliecinoši ātrāks bija Markuss Ozoliņš, kas arī izcīnīja uzvaru, lai gan ne mirkli tam neļāva atslābt Tomass Šaicāns, kas finišēja otrais. Trešā vieta Martinam Platkēvičam, kurš trešajā braucienā uzrādīja ātrāko apļa laiku.

“Prieks, ka visu sacensību dienu izdevās trasi uzturēt perfektā kārtībā un pat dienas noslēgumā, tai nebija špūres un sportistu atsauksmes liek censties vēl vairāk. Paldies arī Kristeram Teko, kas kopā ar mani strādāja pie trases sagatavošanas pirms sacensību sākuma. Ievērojot visus valstī noteiktos ierobežojumus, rūpējāmies gan par skatītāju, gan sportistu drošību – ierodoties trasē tika mērīta ķermeņa temperatūra un kārtību uzraudzīja Pašvaldības policija,” atklāj Motoporka Kandava īpašnieks Rihards Bārenis.

Foto: Publicitātes foto. Ģirts Kehris

Kopvērtējumā A30+ klasē uzvara Raivim Eikmanim, otrā vieta Valdim Seratinskim, bet trešajā vietā Edgars Rutkis. Nepārspēts MX Veterānu klasē, uzvaru izcīnīja Leons Kozlovskis, otrajā vietā Mārtiņš Aleksandrovičs, bet trešajā vietā – Ivo Sāvičs.

Visi sacensību rezultāti: ŠEIT.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu