Policija brīdina par interneta krāpniekiem Kurzemes reģionā (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas brīdina par krāpniekiem internetā, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

VP Kurzemes reģiona pārvaldē pēdējo nedēļu laikā ir saņemti vairāki iesniegumi no iedzīvotājiem par to, ka viņi, interesējoties par iespējām saņemt kredītu, tikuši apkrāpti.

Pēc Šeršņovas teiktā, iesniegumos viņi skaidro, ka, vērtējot kredītu saņemšanas iespējas un tā atmaksu un procentu likmi Latvijā, viņi nākuši pie slēdziena, ka šeit to darīt neesot izdevīgi, tāpēc sākuši interesēties ārvalstīs.

Iedzīvotāji sazinājušies ar it kā kredītiestādēm ASV un Francijā un, cerot uz izdevīgākiem nosacījumiem, mēģinājuši aizņemties tur. Lai saņemtu kredītu, piemēram, kādai liepājniecei aizdevēji prasīja pārskaitīt 130 eiro uz viņu kontu, ko viņa arī izdarīja. Tālāk aizdevēji lūdza pārskaitīt vēl 300 eiro, ko sieviete izdarīja. Visbeidzot aizdevēji prasīja pārskaitīt vēl 700 eiro, kas tika izdarīts, taču kredīts tā arī līdz galam netika noformēts un sieviete aizdevumu nesaņēma, teica policijas pārstāve.

Vēl viens krāpšanas veids, kas gan daudziem interneta lietotājiem jau ir pazīstams diezgan sen, ir elektroniskā pasta vēstule par mantojuma saņemšanas iespējām. Kāda kurzemniece kļuvusi par krāpnieku upuri un pārskaitījusi prasīto naudu - 2300 eiro, lai it kā saņemtu šo mantojumu. Vēstule sūtīta no ārzemēm, norādot, ka radinieks, kurš atstājis mantojumu, ir ārzemēs.

"Šeit atkārtoti vēlamies atgādināt, ka galvenokārt krāpšanas notiek cilvēku neuzmanības un uzticēšanās dēļ - šajā gadījumā cietušajai ārzemēs neviena radinieka nav bijis, kurš būtu varējis atstāt viņai mantojumu," piebilda Šeršņova.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un nebūt pārlieku uzticīgiem, komunicējot ar nepazīstamiem cilvēkiem. Tāpat nevajadzētu nevienam izpaust savus personas datus un elektronisko maksāšanas līdzekļu, tai skaitā arī kredītkaršu datus, tādējādi pasargājot sevi no riska kļūt par krāpniecības upuriem.

Ja cilvēks ir kļuvis par upuri krāpniekiem, jāzvana policijai pa tālruņa numuru 110 vai jāraksta iesniegums elektroniski bez "eParaksta" Latvijas valsts portālā, izmantojot e-pakalpojumu "E-iesniegums iestādei" vai arī elektroniski ar "eParakstu", sūtot uz "pasts@vp.gov.lv".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu