Vai Rodions Kurucs, sezonai atsākoties, uzlabos savu sniegumu?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Rodiona Kuruca pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bruklinas "Nets" garais gals sezonas turpinājumā būs plāns. Vairāki centra un spēka uzbrucēja pozīcijas spēlētāji uz Orlando nedosies. 

Deandrē Džordonam tika konstatēs Covid-19, Vilsons Čendlers sezonas turpinājumā nespēlēs ģimenes apsvērumu dēļ, traumas dēļ sezonu neturpinās arī Nikolass Klakstons.

Šie visi aspekti sniedz iespēju cēsniekam Rodionam Kurucam parādīt spilgto debijas sezonas sniegumu "Nets" rindās. Apskatnieks Mets Brūkss (Matt Brooks) analizējis Kuruca veiksmes un kļūdas basketbola laukumā...

Kurucam NBA līgā ir potenciāls kļūt par ļoti labu "3 and D" spēlētāju (labs trīspunktu metienu izpildītājs un labs aizsardzības spēlētājs). Pēc iespaidīgās debijas sezonas, kurā latvietis demonstrēja lieliskas basketbola iemaņas, viņa otrais gads iesākās ar problēmām ārpus basketbola laukuma. Tas savā ziņā ietekmēja Rodiona spēli arī laukumā. Daži neveiksmīgi izteikumi, piemēram, ka latvietis grib līdzināties Dreimondam Grīnam, pirmssezonā negatīvi ietekmēja attiecības ar toreizējo galveno treneri Keniju Atkinsonu. Saliekot to visu kopā, tas var ietekmēt spēlētāja sniegumu.

Kurucam atlikušajā sezonas daļā ir iespēja visu vērst par labu un parādīt, ka viņš var spēlēt tikpat efektīvi kā pirmajā sezonā.

Kurucs šajā sezonā ir demonstrējis dažādas spējas

Kuruca fantastiskā prasme nemanot ieskriet pretinieka spēlētājam aiz muguras (tā saucamais backut). Basketbolistam šajā sezonā šis statistikas rādītājs no 40% uzlabojās līdz 70%. Galvenokārt tas tik lieliski izdodas tāpēc, ka viņš ļoti labi lasa spēli un pamana to brīdi, kad viņa sedzējs novēršas.

Nākamais spēles elements, kur latvietim ir vērojama izaugsme, ir trīspunktu metiens. Pirmajā sezonā viņš no trīspunktu metienu līnijas uzbruka ar 31,5% precizitāti, bet otrajā jau ar 38,5%. Izaugsme vērojama metiena tehnikā. Pirmajā videoklipa daļā ir redzama viņa metiena tehnika iepriekšējā sezonā, bet otrajā kadrā metiena tehnika šajā sezonā. Atšķirību nevar nepamanīt.

Kurucam ir vairāk jāizpilda brīvie metieni. Viņš nedrīkst šādos brīžos vienkārši nemest, it īpaši ņemot vērā viņa labo trīspunktu metienu precizitāti. Sezonas gaitā viņš visai bieži šādos brīžos ir uztaisījis tehnisko brāķi (nostaigājot, izkāpis ārpus laukuma).

Basketbolistam dažos spēles momentos prasītos mazāk driblēt un meklēt komandas saspēles vadītāju, jo bieža bumbas pārturēšana noved pie nevajadzīgām kļūdām.

Cēsnieks ir pierādījis, ka ir ļoti labs viens pret vienu aizsargs, kurš prot apturēt dažādu pozīciju spēlētājus. Janvāra mājas spēle pret Maiami "Heat" bija lielisks piemērs tam, ka Kurucs piespieda Džimiju Batleru izpildīt vairākus grūtus metienus.

Rodionam grūtības sagādā iekļaušanās kopējā komandas aizsardzībā – komunikācija ar komandas biedriem, nogulēti sedzamie, kas ieraujas zem groza, spēles "vērošana".

Iztrūkumi komandas sastāvā varbūt būs tieši tas, kas Kurucam palīdzēs atgriezties pagājušās sezonas līmenī. Basketbolistam ir tikai 22 gadi, un viņam ir kur augt.

Vidēji spēlē Kurucs šosezon guvis 4,2 punktus, savācis 2,5 atlēkušās bumbas, veicis 0,8 rezultatīvās piespēles un realizējis 38,5% trīspunktu metienu. Cēsnieka statistika debijas gadā - vidēji spēlē 8,5 punkti, 3,9 atlēkušās bumbas, 0,8 rezultatīvas piespēles un 31,5% precizitāte no tālmetienu līnijas.

Bruklinas "Nets" pirmo spēli, "Disney’s ESPN Wide World of Sports Complex" telpās Orlando, aizvadīs 31. jūlijā pret Orlando "Magic" 21:30 plkst. pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu