Leiena izpelnās kritiku par Horvātijas priekšvēlēšanu kampaņas video

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena izpelnījusies kritiku par to, ka bijusi redzama Horvātijas priekšvēlēšanu kampaņas videoreklāmā.

EK pirmdien paziņoja, ka tā bijusi kļūda.

Videoreklāmā līdz ar Leienu bija redzami arī citi Eiropas Tautas partijas politiķi - bijušais Īrijas premjerministrs Leo Varadkars, bijušais Polijas premjerministrs, pašreizējais Eiropas Tautas partijas priekšsēdētājs Donalds Tusks un Austrijas kanclers Sebastians Kurcs. Viņi visi video dzirdami sakām vārdus "droša Horvātija".

Šo videoierakstu internetā ievietoja valdošā Horvātijas Demokrātiskā partija (HDZ), kas ir Eiropas Tautas partijas biedre.

Leiena video runā ES karoga priekšā gaitenī EK ēkā, līdzīgi kā viņa to dara EK oficiālajos video.

"Izrādot savu atbalsu, viņa zaudē uzticību un tādējādi kaitē amatam," ziņu aģentūrai AFP sacīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Vācijas Jenss Geiers.

Līdzīgi kā uz visiem ES komisāriem, arī uz Leienu attiecas uzvedības kodekss, kas prasa negrauj sabiedrības priekšstatu par amatpersonas neatkarību.

Leiena atzina, ka visiem politiska rakstura vēstījumiem pilnībā jāatbilst visiem kodeksa noteikumiem, žurnālistiem sacīja Leienas preses pārstāvis.

Viņš paskaidroja, ka videoreklāma tika nofilmēta piektdien pēc Horvātijas premjerministra biroja lūguma reizē ar virkni citu videomateriālu, kuros piedalījās Leiena.

"Tika pieļautas kļūdas," viņš atzina, bet norādīja, ka tās bijušas tehniskas un pieļautas darbinieku kļūdīšanās dēļ.

HDZ uzvarēja svētdien notikušajās vēlēšanās, iegūstot 66 no 151 vietas parlamentā, liecina provizoriskie rezultāti. Gaidāms, ka HDZ kopā ar mazākām partijām veidos jaunu koalīcijas valdību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu