Olainē lokalizēts ugunsgrēks dzīvojamā mājā; diennaktī Latvijā dzēsti seši ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Ugunsdzēsējiem ir izdevies lokalizēt paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku, kas šorīt izcēlās kādā divstāvu dzīvojamā mājā Olainē, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Kopējā degšanas platība bija 800 kvadrātmetri. Informācijas par cietušajiem nav.

Jau ziņots, ka izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst.8.21. Ierodoties norādītajā adresē, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu koka dzīvojamās mājas jumts un ir izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Notikuma vietā ieradās 27 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot sešas autocisternas un vienas autokāpnes, kā arī tika piesaistīti vēl papildu resursi, lai ierobežotu uguns izplatīšanos.

Diennakts laikā Latvijā dzēsti seši ugunsgrēki

izvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti seši ugunsgrēki, un vienā no tiem cietis cilvēks, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

Ugunsgrēks ar cietušo izcēlās Olaines novadā, kur dega divas blakus esošas mājas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka dārza māja un neapsaimniekotas divstāvu mājas jumts un otrais stāvs kopumā 230 kvadrātmetru platībā.

Mēģinot dzēst liesmas paša spēkiem, ugunsgrēkā bija cietis cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Plkst.18.17 uguns izplatīšanos izdevās ierobežot, bet plkst.21.38 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt Rīgā ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, uz daudzstāvu ēkas jumta atradās, iespējams, nepilngadīgas personas. Šajā gadījumā jaunieši no ēkas jumta bija nokāpuši pirms VUGD ierašanās.

Aizvadītajā diennaktī trīs ugunsgrēki tika dzēsti novados, divi Rīgā, bet viens kādā citā pilsētā.

Diennakts laikā VUGD darbinieki veikuši arī 21 glābšanas darbu, no tiem septiņus novados, astoņus Rīgā, bet sešus citās pilsētās.

Kopš gada sākuma Latvijā kopumā dzēsti 4407 ugunsgrēki, tostarp 1379 reizes degusi kūla. Liesmās un dūmos dzīvību zaudējuši 46 cilvēki, bet cietuši 144, liecina VUGD apkopotā statistika.

Kā vēstīs, pirmdien Olaines novadā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēkā dega divas blakus esošas mājas. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķu aprūpē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu