Bauskas novadā par laupīšanu un cilvēka saduršanu aiztur iepriekš tiesātu vīrieti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Par laupīšanas pastrādāšanu Bauskas novadā, smagi sadurot cilvēku, aizturēts un apcietināts vairākkārt tiesāts vīrietis, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Viņa skaidroja, ka 1.jūlija naktī Bauskas novada Dāviņu pagastā melnā maskā un melnās drēbēs ģērbies vīrietis, izsitot loga stiklu, iekļuva privātmājā, kur, uzmodinājis 1941.gadā dzimušu sievieti, pieprasīja viņai atdot zeltlietas, mobilo tālruni un kredītkartes. Izdzirdot troksni, istabā ienāca 79 gadus vecās sievietes dēls, kuru iebrucējs sadūra ar nazi vairākas reizes. Pēc tam viņš nolaupīja trīs mobilos tālruņus, portatīvo datoru un aizbēga.

Veicot meklēšanas pasākumu kopumu, Bauskas iecirkņa likumsargi sadarbībā ar Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām 4.jūlijā Rīgā aizturēja iepriekš vairākas reizes tiesātu 1989.gadā dzimušu Bauskas novada iedzīvotāju. 6.jūlijā viņam piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Pašlaik Bauskas iecirkņa darbinieki skaidro nozieguma motīvus un policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176.panta ceturtās daļas par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu