Ārvalstu medijs pavīpsnā par līdzšinējiem Latvijas pārstāvjiem Eirovīzijā (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Nesen nežēlastībā kritušas mūsmāju slavenības. Šoreiz portālā "Volture" iztirzātas dziesmas, kuras līdz šim piedalījušās Eirovīzijas dziesmu konkursā. 

"Tikai īsti fani zina, ka ir viena maza valsts, kas pilnībā pārņēmusi mūsdienu Eirovīzijas garu. Kur tādas idejas kā "kvalitāte" vai "gaume" vienkārši neeksistē. Neviena tauta nav pieņēmusi tik absurdu stilistisko neatbilstību un briesmīgu māksliniecisko izvēli Eirovīzijas dziesmu konkursā kā Latvija," vēsta portāls. 

Portālā iztirzātas gandrīz visas līdz šim Eirovīzijā piedalījušās dziesmas sākot ar Marijas Naumovas 2002. gadā uzvarējušo kompozīciju "I Wanna". Par upuri kritusi arī apvienības "Pirates Of The Sea" dziesma "Wolves Of The Sea". 

"Atrodiet man kādu latvieti, kurš var uzzīmēt acu līnijas tāpat kā Džonijs Deps 2003. gadā. Un pie reizes atrodiet arī lielgabalus," tā par kompozīciju izteicies kāds no kaimiņvalsts.

Pašmāju dziedātājas Aijas Andrejevas 2010. gada kompozīciju "What For?" portāls nosauc par vienu no vissliktāk tulkotajiem skaņdarbiem. Tas bijis tik neaizmirstams, ka portāls "NewYorker" kā raksta nosaukumu ievietojis dziesmas piedziedājuma tekstu "Only Mr.God Knows Why". 

2013. gada Latvijas pārstāvju grupas "PeR" dziesmu apraksta kā iedvesmojošu repa roku, kura laikā pirmo reizi Eirovīzijas vēsturē kāds no dziedātājiem ielēca skatītāju pūlī. 

Grupas "Triana Park" kompozīcija "Line" esot pārliecinošs pierādījums tam, ka bijušās padomju bloka valstis vēl joprojām ir atpalikušas par 30 gadiem. 

"Īsti nav skaidrs, kāpēc Eirovīzijas 2020. gada Latvijas pārstāve dzied kā amerikāņu dziedātāja Jessie J un cenšas dejot dabstepa stilā, taču tas ir vienīgais veids, kā aprakstīt dziedātāju Samantu Tīnu un viņas kompozīciju "Still Breathing"," vēsta portāls. 

Viedoklis tiek pausts arī par atlases raidījumu "Supernova" - tā ir neveikla uzstāšanās uz mazas skatuves, kuru vēlāk paredzēts izpildīt 200 miljoniem cilvēku.

Taču viss nav tik slikti, kā varētu šķist. "Ir bijuši arī daži brīnišķīgi priekšnesumi. Dziedātāja Justa dziesma "Heartbeat" varētu būt kā skaņu celiņš "Audi" reklāmai un Aminatas Savadogo "Love Injected" piestāvētu kādam seksīgam "Netflix" seriālam," vēsta portāls. 

"Padariet viņu par jauno Dr.Luku (populārs ASV mūzikas producents), lai mēs beidzot varam tikt no viņa vaļā,'' tā par Aminatu Savadogo un viņas kompozīcijām izsakās portāls. 

Kā jau zināms, Latviju 2021. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs Samanta Tīna.  

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu