60% iedzīvotāju Latvijā baltmaizi ēd vairākas reizes nedēļā vai katru dienu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Vairums jeb 60% iedzīvotāju Latvijā baltmaizi ēd vairākas reizes nedēļā vai katru dienu, liecina maizes ražotāja "Fazer Latvija" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktais pētījums par baltmaizes ēšanas paradumiem.

Tajā noskaidrojies, ka 34% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju baltmaizi ēd vairākas reizes nedēļā. Savukārt 26% aptaujāto baltmaizi kādā no maltītēm iekļauj katru dienu.

Visvairāk baltmaizi iecienījuši Latgalē - tur baltmaizi katru dienu vai vairākas reizes nedēļā patērē aptuveni 74% iedzīvotāju, savukārt, Zemgalē un Kurzemē 60% iedzīvotāju. Turpretī, nedaudz mazāk baltmaizi ikdienā uzturā iekļauj vidzemnieki - 30% no iedzīvotājiem baltmaizi izvēlas ēst katru dienu vai 24% vairākas reizes nedēļā.

Aptaujas dati rāda, ka baltmaizi visvairāk esam iecienījuši ēst tieši brokastīs - tā atzīst 61% respondentu, savukārt, 19% no aptaujas dalībniekiem atzīst, ka baltmaizi labprāt ēd jebkurā ēdienreizē. Vakariņās baltmaizi visvairāk ir iecienījuši rīdzinieki (12%) un vidzemnieki (11%). 

Vakariņu laikā baltmaizi visvairāk nesmādē vīrieši - 11% labprāt redz uz sava vakariņu galda arī baltmaizes šķēli, turpretī sievietes vakariņās baltmaizi iecienījušas retāk - vien 7% no respondentēm.

Pētījums par baltmaizes ēšanas paradumiem veikts pēc "Fazer Latvija" pasūtījuma, sadarbībā ar pētījumu

aģentūru "Norstat". Pētījumā kopumā piedalījušies 500 respondenti no 18-74 gadu vecumam. Pētījums veikts laika posmā no 2020.gada 9.-12.jūnijam.

Jau ziņots, ka "Fazer Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 26,635 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,9 reizes un bija 724 160 eiro.

"Fazer Latvija" ir reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 17,183 miljoni eiro. "Fazer Latvija" vienīgais īpašnieks ir Somijas kompānija "Fazer Bakeries", kas ir viens no "Fazer group" uzņēmumiem. Pērn "Fazer Latvija" nodarbināja 308 darbiniekus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu