Krievijā par spiegošanu aizturēts kosmosa aģentūras vadītāja Rogozina padomnieks (6)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien aizdomās par spiegošanu Maskavā aizturēts Krievijas kosmosa aģentūras "Roskosmos" vadītāja sabiedrisko attiecību padomnieks.

"Roskosmos" paziņojis, ka izmeklēšana turpinās un ka tas "pilnībā sadarbojas ar izmeklēšanas iestādēm".

Tikmēr Federālais drošības dienests (FDD) paziņojis, ka aizturētais Ivans Safronovs esot vācis un nodevis slepenu informāciju par Krievijas aizsardzību un militāri tehnisko sadarbību kādai NATO valstij.

Uzņēmums uzsvēris, ka bijušā žurnālista Safronova aizturēšana neesot saistīta ar viņa darbu "Roskosmos".

Par "Roskosmos" ģenerāldirektora Dmitrija Rogozina padomnieku informatīvās politikas jautājumos Safronovs kļuva maijā.

Kāds avots aģentūrai "Interfax" sacījis, ka Safronova aizturēšana varētu būt saistīta ar viņa iepriekšējo darbu žurnālistikā, piebilstot, ka viņam vēl neesot piešķirta pielaide valsts noslēpumiem.

Iepriekš ietekmīgais žurnālists Safronovs strādājis neatkarīgajos laikrakstos "Kommersant" un "Vedomosti". Viņš rakstījis gan par politiku, gan par militāriem jautājumiem un Krievijas kosmosa programmām.

2019.gadā "Kommersant" aizvāca no savas tīmekļa vietnes kādu rakstu par krievu lidmašīnu piegādi Ēģiptei, kura līdzautors bija Safronovs, jo tika ierosināta krimināllieta par valsts noslēpumu atklāšanu.

Pagājušā gada maijā pēc publikācijas par Krievijas parlamenta augšpalātas spīkera iespējamo atkāpšanos Safronovs bija spiests aiziet no "Kommersant".

Protestējot pret Safronova atlaišanu, tolaik atlūgumus iesniedza visi laikraksta politiskās nodaļas darbinieki.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu