Pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā par degvielas zādzību Talsos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par 300 litru degvielas zādzību Talsos, no automašīnas “Scania”, kur vīrietis, sākot bēgšanu, nodarīja miesas bojājumus policistam. Kriminālprocess par uzbrukumu policistam prokuratūrai tika nodots šā gada aprīli, kriminālprocess par zādzību – jūlijā.

Šā gada 13.februārī, neilgi pirms pusnakts Valsts policijā tika saņemta informācija par degvielas zādzību no transportlīdzekļa “Scania” Talsos. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ieradās notikuma vietā un, apskatot teritoriju, netālu no nozieguma izdarīšanas vietas pamanīja krūmos gulošu vīrieti, pie kura atradās palīglīdzekļi noziedzīga nodarījuma izdarīšanai, kā, piemēram, šļūtene degvielas zādzībai. Vīrietis tika aizturēts, un Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirknī tika sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis nozadzis kopumā 300 litrus dīzeļdegvielas, radot aptuveni 350 eiro lielus materiālos zaudējumus. No vīrieša tika atgūti 95 litri dīzeļdegvielas, un tā tika atdota cietušajam, līdz ar to materiālais zaudējums par neatgūto dīzeļdegvielu – 205 litriem - ir aptuveni 250 eiro. Vīrietis jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā, un uz izmeklēšanas laiku viņam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Šobrīd izmeklēšanas kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai. Soda apmēru noteiks tiesa.

Vēstīts, ka Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas pret šo vīrieti sāka arī kriminālprocesu par uzbrukumu policistam, kas jau aprīlī tika nodots kriminālvajāšanas sākšanai.

Brīdī, kad likumsargi 13.februāra naktī devās meklēt vīrieti un ieraudzīja to krūmos guļam, vīrietis metās bēgt, savukārt Valsts policijas amatpersona devās viņam pakaļ un lika apstāties. Vīrietis, saprotot, ka aizbēgt neizdosies, uzbruka policistam - divas reizes iesita ar degvielas šļūteni un pēc tam ar dūri pa galvu. Policists vērsās medicīnas iestādē, kur viņam konstatēta galvas trauma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu