Nelikumīgā alkohola ražotnē Ilūkstes novadā uziet lielu daudzumu spirta (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Ilūkstes novada Šederes pagastā atklāta nelikumīga alkohola ražotne, konfiscējot vairāk nekā 170 litrus spirtam līdzīga šķidruma un izgatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Policisti iepriekš sāktā kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā veica kratīšanu kādā privātmājā Šederes pagastā. Apskatot teritoriju un privātmāju, likumsargi konstatēja, ka tur notiek nelikumīga alkohola ražošana un glabāšana lielos apmēros.

Kopumā kratīšanas laikā konfiscēti apmēram 175 litri spirtam līdzīga šķidruma, aptuveni 850 tukšas pudeles, pudeļu korķi, alkoholisko dzērienu etiķetes, krāsviela - aromatizētājs ar ruma smaržu. Atrastas arī ražošanai nepieciešamās iekārtas - sūknis, filtri, šļūtenes.

Notikuma vietā aizturēts 1977.gadā dzimis vīrietis.

Lai precīzi noteiktu izņemto vielu skaitu un sastāvu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes. Pašlaik likumsargi turpina izmeklēšanu, savukārt iespējamajai vainīgajai personai par minētiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu