Kanje Vests atsāk "Zvaigžņu karu" mājokļu projektu trūcīgajiem (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/Scanpix/Instagram/parametric.architecture

Pirms diviem gadiem reperis Kanje Vests nāca klajā ar paziņojumu, ka viņš organizē mājokļu projektu trūcīgajiem. Diemžēl toreiz māju projekts nesekmējās, tomēr pēc tam, kad Kanje paziņoja par savu kandidatūru uz ASV prezidenta amatu, projekts atkal ir atsācies.

2018. gadā reperis Kanje Vests nāca klajā paziņojumu, ka gatavojas radīt mājokļus nabadzīgiem cilvēkiem, un jau 2019. gada jūlijā sāka mājokļu projekta “Yeezy Home” būvniecību. Neparastās iglu formas mājiņas gan drīz vien piemeklēja likstas – jau augustā kaimiņos esošie iedzīvotāji iesniedza Losandželosas pašvaldībai sūdzību, pamatojoties uz faktu, ka savdabīgās formas ēkas pārkāpj vietējos ēku dizaina normatīvus, un draudēja ēkas nojaukt pašrocīgi. Projekts tolaik tika apturēts.  

Kanjes Vesta radītās ēkas vizuāli līdzinās brūnām māla ilglām. Reperis portālam “Forbes” skaidroja, ka savdabīgā ēku forma ir izvēlēta, iedvesmojoties no filmu sāgas “Zvaigžņu kari” varoņa Lūka Skaivokera bērnības mājas. Vests sadarbojas ar vairākiem arhitektiem, kas izstrādās ātri saliekamo ēku dizainu. Šīs ēkas saplūdīs ar Losandželosas smilšaino apkārtni un vienlaikus būs arī ekonomiskas. Gadu vēlāk, pēc projekta apturēšanas, Kanje Vests ir nolēmis gan kandidēt par ASV prezidentu, gan arī atsākt mājokļu būvniecību.  

Reperis 2009. gadā radīja zīmolu “Yeezy”, izlaižot īpaša dizaina sporta zīmola “Nike” apavus, bet 2015. gadā radīja veselu apģērbu modes līniju. Taču mūziķis pie modes neapstājās un pauda vēlmi iesaistīties arhitektūrā – reperis vairākkārt intervijās ir atzinis, ka tieši dizains un arhitektūra ir viņa kaislīgākā aizraušanās.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu