Pašvaldības pagaidu administrācija izsaka piezīmi Rīgas pilsētas arhitektam Princim

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas pašvaldības pagaidu administrācija šodien nolēma Rīgas pilsētas arhitektam Gvido Princim izteikt piezīmi par noslēgto iepirkumu līgumu nereģistrēšanu sistēmā.

Sēdē tika skaidrots, ka piezīme Princim tiks izteikta saistībā ar domes Audita un revīzijas pārvaldes auditu. Tajā secināts, ka apstiprināšanai nav iesniegta biroja darbības stratēģija 2019.- 2021.gadam un lietvedības sistēmā nav ievadīta informācija par biroja iepirkumiem.

Paskaidrojumu par abiem pārkāpumiem pašvaldībai sniedzis arī pats Princis. Pagaidu administrācijas pārstāvis Aleksejs Remesovs, atsaucoties uz Prinča paskaidrojumu, klāstīja, ka biroja darbības stratēģija tika iesniegta, taču netika apstiprināta ne biroja vadītājas kļūdas dēļ, tāpēc tas nebūtu uzskatāms par pārkāpumu. Savukārt attiecībā uz iepirkumiem Remesovs pauda, ka to publiskošana vai šāda uzdevuma nodošana padotajiem gan ir Prinča kompetencē, jo birojā ir neliels darbinieku skaits.

Ņemot vērā Remesova ierosinājumu, Princim izteikta piezīme par iepirkumu nereģistrēšanu sistēmā.

Kopš vakardienas pilsētas arhitekts ir atvaļinājumā, un ar pagaidu administrācijas lēmumu par piezīmes izteikšanu viņš tiks iepazīstināts divu darba dienu laikā pēc atgriešanās darbā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu