Viesis no Uzbekistānas Andrejsalā mācās vadīt auto un ietriecas kokā (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Laikā, kad lielākā daļa galvaspilsētas vēl saldi dus, Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes kārtības sargi saņēma izsaukumu uz Andrejsalu, jo tur bija noticis negadījums.

"Piektajā datumā piecos no rīta tika saņemta informācija, ka Andrejsalā automašīna ir izraisījusi sadursmi un tur atrodas divas personas, kas mēģina notikuma vietu atstāt," stāsta Rīgas pašvaldības policijas Ziemeļu pārvaldes inspektors Pēteris Amoliņš.

Policisti nekavējoties devās uz izsaucēja norādīto avārijas vietu, un drīz vien atrada krietni cietušu auto, pie kura atradās vairāki jauni vīrieši un kāds saniknots aculiecinieks, vēsta TV3 raidījums Degpunktā.

Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Turpmākajā sarunā viens no jauniešiem policistiem skaidroja, ka mācījies braukt, vizinājies un ietriecies kokā, bet cilvēki nav cietuši un jau ir izsaukts evakuators. Blakussēdētājs viņa teikto likumsargiem apstiprināja.

"Bija tukšs, es vienkārši nepaspēju kāju no gāzes noņemt," stāstīja avārijas izraisītājs, kurš tāpat kā viņa tās nakts braukšanas "instruktors" izrādījies Uzbekistānas pilsonis.

Pēc tam, kad bija noskaidrots, ka jauniešiem medicīniska rakstura palīdzība nav nepieciešama, notikuma vietā ieradās Ceļu policijas darbinieki. Veicot pārbaudes ar alkometru, atklājās, ka "instruktors" ir aptuveni vienas promiles reibumā.

Līdz ar to, lai arī kādu versiju jaunekļi tālāk izdomātu, notikuma vietā sastādīti protokoli par avārijas izraisīšanu, par auto vadīšanu bez vadītāja apliecības un braukšanu reibumā.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu