Ķīna atver Honkongā drošības aģentūras biroju (1)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ķīna trešdien atvēra Honkongā savas drošības aģentūras biroju, lai tās aģenti varētu pirmoreiz atklāti darboties šajā autonomajā teritorijā saskaņā ar jauno nacionālās drošības likumu.

Jaunais birojs ir ierīkots viesnīcā, no kuras paveras skats uz Viktorijas parku, kur bieži ir notikuši demokrātijas piekritēju protesti.

Pie viesnīcas tika piestiprināta plāksne ar drošības aģentūras nosaukumu, Honkongas valdības un policijas amatpersonām klātesot. Policija pirms tam bloķēja ielas ap viesnīcu un izveidoja ar ūdeni piepildītas barjeras.

"Birojs Centrālās tautas valdības Nacionālās drošības garantēšanai Honkongas īpašajā administratīvajā rajonā tika atklāts trešdienas rītā," vēstīja Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra "Sjiņhua".

Jau ziņots, ka Ķīna 30.jūnijā pieņēma Honkongas nacionālās drošības likumu, kura kritiķi bažījas, ka tas ievadīs plašas politiskas represijas šajā autonomajā teritorijā.

Pekina ir paziņojusi, ka jaunais likums aizliegs graujošu darbību, atdalīšanos no valsts, terorismu un slepenu sadarbību ar ārvalstu spēkiem, un ka tas ir vajadzīgs, lai atjaunotu stabilitāti Honkongā pēc demokrātijas piekritēju protestiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu