Kolumbija pagarina karantīnas režīmu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kolumbijas prezidents Ivans Duke otrdien par divām nedēļām pagarinājis karantīnas režīmu, kas marta beigās tika noteikts cīņā ar jauno koronavīrusu.

Tomēr tiks īstenoti pasākumi ekonomikas atdzīvināšanai, sevišķi pašvaldībās, kurās nav reģistrēti jauni Covid-19 gadījumi vai arī jauno gadījumu skaits ir neliels. Šo pašvaldību mēri varēs lūgt atļauju atvērt sporta zāles, muzejus un teātrus, paziņoja Duke.

Valdība paziņojusi, ka no jaunā koronavīrusa brīvas ir 490 pašvaldības, aptuveni 290 pašvaldībās nav reģistrēti jauni inficēšanās gadījumi pēdējās trīs nedēļās un 100 pašvaldībās jauno inficēšanās gadījumu skaits ir neliels.

Arī baznīcas izstrādā plānus, lai atsāktu dievkalpojumus, un lidostām Kukutā un Palonegro ļauts atsākt lidojumus Kolumbijas teritorijā.

Taču bāri un restorāni paliks slēgti.

Lai gan epidemioloģiskā situācija Kolumbijā ir labāka nekā tās kaimiņvalstīs Brazīlijā un Peru, pēdējās nedēļās inficēto skaits ir pieaudzis.

Kolumbijā otrdien tika reģistrēti 4213 jauni Covid-19 gadījumi, kopējam saslimušo skaitam sasniedzot 124 494.

No jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 miruši kopumā 4359 cilvēki.

Bogotā Covid-19 pacienti aizņēmuši vairāk nekā 80% no gultasvietām intensīvās aprūpes nodaļās, bet vairākos reģionos šādās nodaļās vairs gandrīz vispār nav brīvu vietu.

Valdība pirmdien paziņoja, ka vēl aptuveni 28 000 veselības nozares darbinieku tiek apmācīti darbam intensīvās aprūpes nodaļās.

Gadījumu skaits Latīņamerikas un Karību jūras reģionā pārsniedz trīs miljonus

Latīņamerikas un Karību jūras reģionā inficēšanās ar Covid-19 gadījumu skaits otrdien pārsniedza trīs miljonus, un vairāk nekā puse šo gadījumu apstiprināti Brazīlijā.

Šis reģions tagad ir kļuvis par jaunā koronavīrusa pandēmijas epicentru. Tajā ir reģistrēti 3 023 813 inficēšanās gadījumi un apmēram 140 000 nāves gadījumu.

Brazīlijā ir reģistrēti 66 000  ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu, bet otrajā vietā šajā reģionā ir Meksika ar vairāk nekā 31 000 nāves gadījumu.

Meksikā ir apstiprināti vairāk nekā 261 000 inficēšanās gadījumu, bet to apsteidz Peru ar apmēram 310 000 un Čīle ar vairāk nekā 300 000 inficēšanās gadījumu. 

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits šajās valstīs gan ir mazāks - 10 952 Peru un vairāk nekā 6400 Čīlē. 

Peru nav mīkstinājusi Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, bet Čīle plāno tos atcelt, ja inficēšanās un nāves gadījumu skaita pieaugums turpinās palēnināties.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu