Populārā spiegu seriāla "Amerikāņi" zvaigzne iejūtas detektīva lomā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Metjū Rīss
Metjū Rīss Foto: HBO/publicitātes

Pie skatītājiem nonākusi jauna spraiga sižeta detektīva stāsta "Perijs Meisons" (Perry Mason) ekranizācija, kas savulaik ASV kino nozarē izraisīja īstu revolūciju. Tas bija pirmais Holivudas seriāls, kas paredzēts televīzijai. 

Jaunais HBO seriāls, ko var vērot "LMT Viedtelevīzijā", balstīts uz amerikāņu rakstnieka Erla Stenlija Gārdnera detektīvromānos izdomātu tēlu - advokātu Periju Meisonu, kurš kopumā parādās vairāk nekā astoņdesmit dažādās novelēs un stāstos. Literārie darbi par detektīvu Periju Meisonu ir vairākkārt ekranizēti.

Seriāla stāsta pamatā ir spraigs detektīva sižets ar izciliem aktieriem. Galveno varoni Periju Meisonu atveido slavenais aktieris Metjū Rīss (Matthew Rhys), kurš 2018. gadā saņēma Emmy balvu kā labākais aktieris TV drāmā "Amerikāņi" (The Americans), kā arī vairākkārt ticis nominēts "Zelta Globusa" balvai. Seriālā piedalās arī Džons Litgovs (John Lithgow), Tatjana Maslanija (Tatiana Maslany), Džuljeta Railensa (Juliet Rylance) un citi. Savukārt viens no seriāla producentiem ir populārais Holivudas aktieris Roberts Daunijs jaunākais (Robert John Downey Jr.), kurš Latvijas kinomīļiem pazīstams kā "Dzelzs vīrs" vai izmeklētājs Šerloks Holmss.

Tatjana Maslanija
Tatjana Maslanija Foto: HBO/publicitātes

Seriāla sižets norisinās 1932. gadā Losandželosā vēl pirms galvenā varoņa spilgtās juridiskās karjeras sākšanas. Viņš dzīvo no algas līdz algai un saņem pavisam nedaudz, strādājot par privātdetektīvu. Īstie notikumi sākas brīdī, kad viņš uzņemas izmeklēt maza bērna nozagšanu. Perijam Meisonam jārisina ne tikai bērna mīklainā pazušana, bet vienlaikus jācīnās arī ar atmiņām no pagātnes – par karā piedzīvoto Francijā un izjukušās laulības sāpēm.

Video: Fragments no oriģinālseriāla.

Lai arī šajā laikā Losandželosa plaukst un zeļ, kamēr pārējā valsts cenšas atkopties no Lielās depresijas, neizdevies laupīšanas mēģinājums atklāj Perijam Meisonam pilsētas neglīto pusi. Viņš mēģina atrisināt patiesību par šo šausminošo noziegumu. Viņa neatlaidīgums uzzināt patiesību var kļūt par vienīgo iespēju beidzot atkal justies labi savā ādā un kalpot kā glābiņš no ikdienas ciešanām un sāpīgajām atmiņām.

Kameru otrajā pusē seriāla sižetu veidojis slavenais HBO veterāns - režisors Tims van Patens (Timothy Van Patten), kurš ir režisējis arī populāro seriālu “Troņu spēle” un vairākas epizodes no tādiem pasaulslaveniem seriāliem kā “Sekss un lielpilsēta”, “Soprano ģimene”, “Noklausīšanās”, “Roma” un daudziem citiem.

Seriāla spēcīgajai režisoru komandai pievienojušies arī Amanda Burela (Amanda Burrell), Roberts Daunijs jaunākais un viņa sieva Sūzena Daunija (Susan Downey).

Seriāla reklāmas rullītis.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu