"Tele2" tīklā datu patēriņš telefonos pirmajā pusgadā audzis par 50% (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Mobilo sakaru operatora "Tele2" tīklā vidējais mobilo datu patēriņš uz vienu SIM karti šogad pirmajā pusgadā salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu audzis par 50%, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

"Tele2" pārstāvji norādīja, ka vidējais datu patēriņš uz vienu SIM karti kompānijas tīklā ir sasniedzis 15,2 gigabaitus (GB).

Kompānijā arī minēja, ka straujš vidējais datu patēriņa pieaugums viedtelefonos ir kopš šā gada sākuma, taču datu patēriņa pieaugumu nav ietekmējusi tikai koronavīrusa izplatība un tā apkarošanai ieviesti ierobežojumi, jo mainās arī iedzīvotāju paradumi.

"Datu patēriņš turpina augt gadu no gada. To mēs redzam gan pēc vidējā datu patēriņa, gan arī bezlimita tarifu plānu pieslēgumu skaita pieauguma. Bezlimita datu plāni šobrīd ir absolūti populārākie," pauda "Tele2" valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs.

Viņš arī norādīja, ka straujais datu patēriņa pieaugums liek kompānijai intensīvi strādāt pie tīkla attīstības, būvējot jaunas un modernizējot esošās bāzes stacijas. 

Šobrīd "Tele2" optiskajam tīklam pieslēgusi apmēram 30% no plānotajām bāzes stacijām Rīgā, kur ir lielākais datu patēriņš un ir izvietota arī aptuveni ceturtā daļa no "Tele2" vairāk nekā 1060 4G bāzes stacijām.

LETA jau ziņoja, ka "Tele2" pagājušajā gadā strādāja ar 136,669 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 2% un bija 31,519 miljoni eiro.

Kompānija reģistrēta 1995.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 3,486 miljoni eiro. "Tele2" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Tele2 Sverige Aktiebolag".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu