200 eiro mēnesī - finansiāls atbalsts un prasmju attīstības programma krīzes skartajiem studentiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pexels.com

Latvijas darba vidē ir daudzi jaunieši, kuri apvieno darbu ar studijām. Diemžēl krīze un Covid - 19 ieviesa korekcijas arī viņu ikdienā, jo daudzi no šiem studentiem strādāja sabiedriskajā ēdināšanā, birojos vai pakalpojumu nozarē, zaudējot savus vienīgos ienākumus esot studentu statusā. Labklājības ministrija ir uzsākusi atbalsta programmu klātienes studentiem, kuri ir ieguvuši bezdarbnieka statusu.

Studenti, kuri studē klātienes studijās un ir zaudējuši darbu, šobrīd esot kā reģistrēti bezdarbnieki, var piedalīties prasmju un iemaņu attīstības pasākumā, ļaujot studiju laikā attīstīt iemaņas pētniecībā, papildināt prasmes organizēšanā vai IT, veicot papildus noteiktus uzdevumus savā augstskolā vai koledžā. Šajā atbalsta programmā studenti varēs saņemt stipendiju, kas ir 10 eiro apmērā par katru dalības dienu (mēnesī 200 eiro). Atbalsta programma katram šādam studentam ir līdz pat sešiem mēnešiem. Plānotais finansējums ir 3,6 miljoni eiro ar potenciālu piesaistīt 3000 bezdarbnieku, kuri studē. Programma paredz ne tikai zināšanu un prasmju attīstību, bet paredz ilgtermiņa risinājumu jaunu speciālistu radīšanai darba tirgum un daudz vieglākai pārejai nākotnē no studijām uz praktisko darba vidi. 

Latvijas Studentu apvienība aicināja šo programmu uzsākt jau jūlijā, dēļ studentu finansiālā stāvokļa, ko ietekmējusi darba zaudēšana Covid -19 laikā, tomēr  programmas uzsākšanā liela loma ir arī augstāko izglītības un koledžu iestāžu gatavībai, piemēram, izstrādājot iekšējo pieteikšanās kārtību, veicamo darbu sarakstu un citiem būtiskiem jautājumiem, kas garantētu kvalitatīvu programmas izpildi. 

Labklājības ministre Ramona Petraviča līdz ar šīs programmas izstrādi, atzīmēja, ka minētā studentu - bezdarbnieku programma ir tikai viens no vairākiem Labklājības ministrijas izstrādātajiem sociālajiem spilveniem, kas ar darbu un izglītības papildināšanu var ātrāk ļaut atgriezties iedzīvotājiem ierastajā darba un sadzīves režīmā. 

Svarīgi ņemt vērā arī to, ka šī atbalsta programma paredz iespēju studentiem vecumā līdz 29 gadiem strādāt savā augstskolā vai koledžā 4 līdz 8 stundas dienā, nepārsniedzot 20 stundas nedēļā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu