Valsts prezidents atklāj, vai vērsīsies tiesā pret Lato Lapsu saistībā ar grāmatu "Viltvārdis" (82)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien, 8. jūlijā, viesojās RīgaTV 24 raidījumā „Dienas personība ar Veltu Puriņu” un komentēja Lato Lapsas grāmatu, kas apraksta viņa pirmo prezidentūras gadu un biogrāfiju.

Valsts prezidents sacīja: „Esmu pateicīgs visiem kritiķiem, apmelotājiem un visiem tiem, kas vēlas mani novirzīt no tiem mērķiem, ko es esmu uzstādījis kā prezidents un persona.

Tas man ir papildu stimuls, uzskatīt, ka mans ceļš un virzība ir pareiza. Pareiza virzība uz modernu un tiesisku valsti. Pretoties tiem, kas vēlētos to bremzēt.”

Prezidents sarunā uzsvēra, ka Latvija ir demokrātiska valsts un katram, kas šeit dzīvo, ir iespēja izteikt savu viedokli, un tas esot liels pluss, kuru viņš respektējot.

Vaicāts, vai ir gaidāmi kādi tiesu darbi, Levits bija lakonisks. „Man tad būtu jāiedziļinās grāmatā paustajā, bet, cik es zinu, tur iekļautie vērtējumi un mērce ir tajā, ka šo grāmatu neviens neņem nopietni,” pārliecināts ir prezidents Levits.

Levits arī vērsa uzmanību uz to, ka viņam esot visaugstākā līmeņa pielaide valsts noslēpumam, kāda vien varot būt, un, lai to iegūtu, esot jāiztur augsti kritēriji, ko ne visi spēj.

„Šī pielaide man ir, un tā lielā mērā ir atbilde uz faktuāliem jautājumiem,” sacīja Levits.

Prezidents šajā kontekstā aicināja ikvienu pētīt savu dzimtu, pats viņš to darīšot, kad beigsies viņa prezidentūra, jo tas radot labāku izpratni par vēsturi, tuvāko apkārtni, savu identitāti. To darot, esot svarīgi neiekrist padomju propagandas slazdos, vērtējot tā laika notikumus un dokumentus, kas ir radīti citā sistēmā.

Nobeigumā prezidents pateicās visiem tiem, kas viņu ir atbalstījuši: „Esmu pateicīgs saviem vecākiem, kuri ļoti daudz ir ziedojušies manā labā ļoti grūtos apstākļos. Esmu pateicīgs maniem draugiem un domubiedriem, ar kuriem kopā daudz kas ir panākts gan trimdā, gan Latvijā.”

Komentāri (82)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu