Daugaviņš: Šobrīd man ir līgums, pagaidām nekas nav mainījies

CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Kaut arī komandai ir finansiālas problēmas, Kasparam Daugaviņam joprojām ir spēkā līgums uz nākamo sezonu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas apgabala Podoļskas "Vitjaz", sarunā ar TVNET sacīja Latvijas hokeja uzbrucējs.

Krievijas mediji ziņo, ka "Vitjaz" komanda par 20% samazinās algas treneriem un hokejistiem, tostarp arī Daugaviņam. Klubs plāno tādējādi par 20 miljoniem rubļu (250 tūkstoši eiro) samazināt izdevumus.

Latvijas kaimiņzemes mediji vēsta, ka "Vitjaz" vienība ir parādā spēlētājiem par pagājušo sezonu, neizmaksājot četru mēnešu algu. Klubs līdz 25. jūlijam parādus plānojot nomaksāt.

"Pagaidām gan nevaru to apstiprināt. Varbūt klubs ir pieņēmis tādu lēmumu, taču ar mani neviens par to nav runājis," trešdien sarunā ar TVNET sacīja Daugaviņš, komentējot "Vitjaz" plānu samazināt algas.

"Runāju ar aģentu, viņš ieminējās, ka tā varētu notikt. Mēs zinām, ka klubam ir problēmas ar naudu, un domāju, tās tiks risinātas tuvākajās dienās," teica Latvijas hokejists.

"Es pagaidām koncentrējos treniņiem, lai sagatavotos nākamajai sezonai. Un gaidu vīzu, lai varu doties uz Krieviju," piebilda Daugaviņš, kurš maijā vienojās ar "Vitjaz" par viena gada līgumu.

"Finansiālās lietas man kārto aģents. Šobrīd man ir līgums uz nākamo sezonu, nekas nav mainījies. Ja kaut kas mainīsies, tad zināšu kaut ko konkrētāk."

Latvijas hokejists pastāstīja, ka "Vitjaz" treniņi sāksies jau šosestdien, taču viņš komandai pievienosies vēlāk.

"Plāns bija, ka man Maskavā jābūt 11. jūlijā. Tas nenotiks, jo man vēl tikai gatavo pieteikumu vīzai, kas Maskavā būšot gatavs 22. jūlijā. Kamēr to atsūtīs uz šejieni, kamēr vēl iespiedīs vīzu, kamēr aizbraukšu... Tāpēc vēl konkrēti nezinu, kad pievienošos komandai," skaidroja Daugaviņš.

"Šonedēļ džeki jau vācas kopā un sāk iziet medicīniskos testus. Medicīnisko pārbaudi gan teorētiski varu iziet arī tepat Rīgā, jo te viss ir KHL standartiem atbilstošs."

Daugaviņš iepriekšējās divas sezonas pavadīja KHL klubā Maskavas "Spartak".

Aizvadītajā sezonā KHL regulārajā čempionātā Daugaviņš atzīmējās ar 40 rezultativitātes punktiem (19 vārti + 21 piespēle).

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā jeb Gagarina kausa izcīņā latvietim bija viens precīzs metiens un trīs piespēles.

Aizvadītā sezona Daugaviņam bija rezultatīvākā viņa karjerā KHL čempionātā.

Pirms spēlēšanas "Spartak" viņš KHL nepilnas trīs sezonas pavadīja Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandā.

Vēl pirms tam nedaudz vairāk kā sezonu Daugaviņš spēlēja Maskavas "Dinamo" vienībā.

KHL viņš spēlēja arī 2012./2013.gada sezonā, kad Nacionālās hokeja līgas (NHL) lokauta laikā Daugaviņš pārstāvēja Rīgas "Dinamo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu