FIB direktors: Ķīna ir ASV vislielākais drauds (5)

LETA/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) direktors Kristofers Rejs paziņojis, ka Ķīnas valdības organizētā spiegošana un intelektuālā īpašu zādzības ir lielākie ilgtermiņa draudi ASV nākotnei.

Otrdien Vašingtonā uzstājoties ar runu Hudzonas institūtā, Rejs norādīja, ka Pekina izvērsusi sazarotu graujošo darbību.

Viņš apgalvoja, ka Ķīna sākusi izdarīt spiedienu uz saviem pilsoņiem, kas dzīvo ārvalstīs, lai panāktu to atgriešanos, kā arī mēģina sabotēt ASV koronavīrusa pētījumus.

"Likmes nevar būt augstākas," uzsvēra FIB direktors, piebilstot, ka Ķīnas mērķis ir kļūt par vienīgo superlielvaru pasaulē un ka tā sasniegšanai Pekina ir gatava izmantot jebkurus līdzekļus.

Savā gandrīz stundu garajā runā viņš uzskaitīja dažādās Ķīnas pielietotās metodes, sākot ar ekonomisko spiegošanu un datu zagšanu un beidzot ar nelikumīgām politiskām darbībām, ASV politikas ietekmēšanai izmantojot kukuļošanu un šantāžu.

"Mēs tagad esam nonākuši situācijā, kurā pēc katrām desmit stundām FIB ierosina jaunu ar Ķīnu saistītu pretizlūkošanas lietu," atzina Rejs, norādot, ka no aptuveni 5000 šobrīd izmeklējamajām pretizlūkošanas lietām gandrīz puse ir saistīta ar Ķīnu.

Rejs piebilda, ka tuvāko nedēļu laikā Ķīnas jautājumā izteikšoties arī ASV ģenerālprokurors un valsts sekretārs.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu