Tiesai nodod advokāta un bijušā tiesneša Bērziņa slepkavības lietu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Čīka/LETA

Prokuratūra jau nodevusi tiesai krimināllietu par advokāta un bijušā tiesneša Ulda Bērziņa slepkavību.

Policija par lietas nodošanu prokuratūrā paziņoja 1.jūlijā. Tagad prokuratūra aģentūru LETA informēja, ka apsūdzība ir celta un lieta au nodota Rīgas rajona tiesai.

Saskaņā ar apsūdzību 2019.gada 20.jūlija vakarā divi vīrieši maskās iebruka privātmājā Mārupē un ar līdzi paņemto izolācijas lenti sasēja tur esošo sievieti, lai aplaupītu māju.

Pēc neilga brīža mājās atbrauca sievietes dēls kopā ar savu sievu. Sieviete pamanīja laupītājus un sāka saukt pēc palīdzības. Viens no apsūdzētajiem ar nolaupītājām mantām aizmuka no notikuma vietas, savukārt otrs apsūdzētais vīrieša virzienā raidīja trīs šāvienus. Cietušais vēlāk no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā mira.

Personas nolaupīja cietušajai piederošo mantu 226 eiro vērtībā, savukārt advokātam nolaupīta nauda nenoskaidrotā apmērā.

Šajā lietā apsūdzētie apsūdzēti arī par citiem mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas rajona tiesā.

Jau ziņots, ka Valsts policija šogad februārī paziņoja, ka aizdomās par bruņoto laupīšanu advokāta un bijušā tiesneša mājā un advokāta slepkavību aizturējusi vairākas personas, taču plašāku informāciju nesniedza.

Jau vēlāk policija paziņoja, ka noziegumu, visticamāk, izdarīja ar cietušo ģimeni nesaistītas personas, proti, 1967.gadā un 1982.gadā dzimušie vīrieši, kuri iepriekš vairākkārt bija nonākuši policijas redzeslokā gan par mantiskiem noziedzīgiem nodarījumiem, gan par noziedzīgiem nodarījumiem, kas vērsti pret personu dzīvību un veselību.

Abi vīrieši šobrīd atrodas apcietinājumā.

Policija jau iepriekš atzina, ka notikušais ir ārkārtējs gadījums un paziņoja, ka neizskata versiju par advokāta nogalināšanu savas profesionālās darbības dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu