Cenšoties izšķirt strīdu starp bijušo un esošo draugu, sieviete vienam no viņiem ar nazi iedur kājā (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

Valsts policija (VP) rosina sākt kriminālvajāšanu pret sievieti, kura, mēģinot izšķirt konfliktu starp bijušo un esošo draugu, vienam no viņiem ar nazi iedūra kājā, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušā gada 25.decembrī VP tika saņemta informācija par to, ka Skrundā, konflikta laikā kāds vīrietis ir guvis durtu brūci kājas augšstilbā. Aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu tika aizturēta kāda sieviete.

Pēc Šeršņovas stāstītā, izmeklēšanā noskaidrots, ka Skrundā, kādā dzīvoklī trīs savstarpēji pazīstamas personas, proti, divi vīrieši un viena sieviete, kopīgi lietoja alkoholiskos dzērienus. Alkohola koplietošanas laikā starp abiem vīriešiem izcēlies konflikts, jo viens no vīriešiem, sievietes bijušais draugs, vēlējās atjaunot attiecības ar sievieti, neskatoties uz to, ka viņai jau ir jaunas attiecības. Jaunajam draugam vīrieša uzstājība nav patikusi, un abi vīrieši sāka grūstīties; sieviete, lai viņus izšķirtu, paņēma uz virtuves galda esošo nazi un iedūrusi ar to bijušajam draugam augšstilbā.

Cietušais ar gūtajām traumām tika nogādāts medicīnas iestādē, savukārt policija aizturēja minēto sievieti, kura jau iepriekš ir nonākusi policijas redzeslokā. Sievietei uz izmeklēšanas laiku tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis un savu vainu izdarītajā viņa atzīst, piebilda policijas pārstāve.

Policijas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par viegla miesas bojājuma tīšu nodarīšanu un nodevušas to tālāk prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. 

Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Soda apmēru noteiks tiesa, piebilda Šeršņova.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu