Viens no Lietuvā jaunatklātajiem Covid-19 slimniekiem ieradies no ārzemēm caur Rīgas lidostu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Starptautiskā lidosta "Rīga".
Starptautiskā lidosta "Rīga". Foto: Ieva Leiniša/LETA

Viens no trim aizvadītajā diennaktī Lietuvā jaunatklātajiem ar Covid-19 inficētajiem 2.jūlijā ielidojis Rīgas lidostā, bet pēc tam devies uz Lietuvu, ceturtdien paziņojis Lietuvas Nacionālais sabiedrības veselības centrs (NVSC).

Kā ziņu aģentūrai BNS sacījusi NVSC Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene, no lidostas šo cilvēku tālāk automašīnā caur Grenctāles robežpunktu uz Lietuvu vedis ģimenes loceklis.

Inficētais ieradies no Uzbekistānas.

Četras dienas vēlāk viņam parādījušies pirmie simptomi un viņš pašizolējies, lai gan Uzbekistāna nav iekļauta bīstamo valstu sarakstā.

Vēl vienam cilvēkam Lietuvā inficēšanās atklāta pēc tam, kad viņš 5.jūlijā atgriezies no Ukrainas, kas šai sarakstā iekļauta tikai no 6.jūlija. Trešais inficētais saistīts ar jau zināmu infekcijas perēkli Viļņā.

Liņģiene atzinīgi novērtējusi to, ka abos no ārzemēm ievestajos inficēšanās gadījumos cilvēki pēc savas iniciatīvas pašizolējušies, apzinoties iespējamos riskus.

Jau ziņots, ka Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu līdz šai dienai konstatēta kopumā 1857 cilvēkiem.

1554 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī veiktas 3993 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 451 987 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 79 cilvēki , bet vēl 11 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu